Ingredience: | |||||
vepřový plátek | 2 ks | ricotta | 2 lžíce | pažitka nakrájená najemno | hrstka |
česnek | 1 stroužek | domácí lučina | 4 lžíce | kyselé houby | 2 lžíce |
brambory | 3 ks | mléko | dle potřeby | máslo | oříšek |
květák | 1 trs | sůl | dle chuti | hořčice | 1 lžička |
kmín | špetka |
Závitky známe na sto způsobů, ale nejdůležitější ingredience je samozřejmě PAŽITKA, že?! Další důležitá ingredience je dobrý sýr, který v omáčce květákovou kaši chuťově pohladí
V první řadě, si naklepeme maso, posolíme a necháme odležet. V mističce smícháme ricottu s pažitkou, solí a prolisovaným česnekem. Lžící vytvarujeme z ricotty nočky a vložíme je do masa. Maso zajistíme buď nití, nebo kovovou špejlí. Maso vložíme do zapékací misky, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 200°C, cca 20 - 25 minut. Maso je hned hotové, je lepší ho hlídat, aby nebylo zbytečně vysušené. Když je maso hotové, vyjmeme ho z trouby, slijeme výpek z masa na pánev a rozpustíme v něm lučinu, přidáme hořčici a kyselé houby, osolíme.
Kaši připravíme jednoduše. Oloupeme brambory. Nakrájíme na kostičky a dáme vařit společně se solí a kmínem, když voda začne vřít, přidáme květák rozdělený na menší růžičky a uvaříme do měkka.
Slijeme vodu a rozšleháme s máslem a mlékem do husté kaše.
Specifikace:
Tabulkově jsou houby od 3 let, kvůli těžké stravitelnosti, proto je můžeme vynechat a nahradit kyselou chuť například citrónovou šťávou. Tím bude jídlo vhodné od jednoho roku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI