Vepřový bok pečený na jablkách a hruškách zpět

Ingredience:
bůček s kostí1 kscibule1 ksjablka2 ks
ruška1 ksčesnek6 stroužkůkmín dle chuti
sůl dle chutipomerančová šťáva dle chuti
bůček s kostí 1 ks, cibule 1 ks, jablka 2 ks, ruška 1 ks, česnek 6 stroužků, kmín dle chuti, sůl dle chuti, pomerančová šťáva dle chuti

Příprava

V mrazáku se krčil bůček. Tučné maso se u nás moc nedělá, je nám po něm vždy tak trochu těžko. Přemýšlela jsem, jak a s čím ho zkombinovat. Tak tady máte výsledek. Snad vás učaruje, jako mně.

Nejdřív si oloupejte ovoce, cibuli a česnek. Česnek prolisujte. Maso nakrájejte podél kostí na proužky, kůži nakrojte, osolte, okmínujte a potřete prolisovaným česnekem. Na dno pekáče dejte cibuli, jablka a hrušku, pak přidejte maso kůží nahoru. Podlijte minimálním množstvím vody, přiklopte víkem a pečte na 220°C asi hodinu, pak ztlumte na 200°C a pečte další hodinu. Když je maso měkké, odkryjte víko a pečte do křupava. Když máte upečeno, vyndejte maso bokem a výpek se vším všudy přelijte do vysoké nádoby, ve které se vám bude dobře mixovat. Odlijte přebytečný tuk, nechte tak akorát nad směs ovoce a cibule a rozmixujte na hladkou a hustou omáčku. Dle potřeby nařeďte a ochuťte šťávou z pomeranče nebo citrónu.
Servírujte s pečenými brambory, knedlíky, chlebem, tmavou bagetou, salátem nebo křenem.

Tip: Slitím přebytečného tuku vám vznikne výborně ochucené sádlo, které můžete použít jen tak na chleba nebo k přípravě dalších pokrmů.

2016-02-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI