Ingredience: | |||||
bůček s kostí | 1 ks | cibule | 1 ks | jablka | 2 ks |
ruška | 1 ks | česnek | 6 stroužků | kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti | pomerančová šťáva | dle chuti |
V mrazáku se krčil bůček. Tučné maso se u nás moc nedělá, je nám po něm vždy tak trochu těžko. Přemýšlela jsem, jak a s čím ho zkombinovat. Tak tady máte výsledek. Snad vás učaruje, jako mně.
Nejdřív si oloupejte ovoce, cibuli a česnek. Česnek prolisujte. Maso nakrájejte podél kostí na proužky, kůži nakrojte, osolte, okmínujte a potřete prolisovaným česnekem. Na dno pekáče dejte cibuli, jablka a hrušku, pak přidejte maso kůží nahoru. Podlijte minimálním množstvím vody, přiklopte víkem a pečte na 220°C asi hodinu, pak ztlumte na 200°C a pečte další hodinu. Když je maso měkké, odkryjte víko a pečte do křupava. Když máte upečeno, vyndejte maso bokem a výpek se vším všudy přelijte do vysoké nádoby, ve které se vám bude dobře mixovat. Odlijte přebytečný tuk, nechte tak akorát nad směs ovoce a cibule a rozmixujte na hladkou a hustou omáčku. Dle potřeby nařeďte a ochuťte šťávou z pomeranče nebo citrónu.
Servírujte s pečenými brambory, knedlíky, chlebem, tmavou bagetou, salátem nebo křenem.
Tip: Slitím přebytečného tuku vám vznikne výborně ochucené sádlo, které můžete použít jen tak na chleba nebo k přípravě dalších pokrmů.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI