Burger: | |||||
vepřová plec | 750 g | rohlík | 1 ks | kyška | 1 dcl |
estragonová nebo dijnská hořčice | 1 lžíce | vejce | 1 ks | nasekaná petrželka | velká hrst |
nasekaný libeček | 1 lžíce | nasekaná jarní cibulka | 1 ks | strouhanka | 3 lžíce |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | hamburgerové bulky | 6 ks |
olej | trochu | ||||
Na dokončení: | |||||
dýňové chutney | dle chuti | domácí majonéza | 2 lžíce | estragonová nebo pivní hořčice | 1 lžíce |
chilli pasta | dle chuti | ementál | 6 plátků | kyselý okurek | dle chuti |
rajče | dle chuti |
Hamburgery ty u nás jedou a naštěstí je fakt ráda dělám. Miluji ty nekonečné možnosti, které se tu nabízejí. Burgery jsou takové téměř dokonalé jídlo. Pokaždé můžete použít jinou housku, jinou omáčku, sýr, hlavní položku burgeru (různé maso, houby, řepu, hrášek...) a ostatní doplňkové ingredience a vykouzlit tak třeba běžný hamburger k večernímu grilovaní, ale i luxusní záležitost vymazlenou do poslední špetky soli. Můžete si pohrát s vaší chuťovou fantazií a skákat do různých koutů světa, využívat sezónní suroviny a kombinovat a kombinovat a kombinovat. Vše (téměř) je dovoleno.
Nejdříve ze všeho si najděte svůj nejoblíbenější recept na housku. Chvilku to trvá a chce to zkoušet, co vám bude nejvíce vyhovovat. Já nejčastěji dělám housky od Koko nebo tyto z webu Domácí pekárny.
No pak už je to na vás a vaší momentální chuti a možnostech.
Nějaké recepty na hamburgery jsem s vámi už sdílela a těch možností je tolik, že bych vlastně mohla udělat blog jenom o burgerech. Ale to by mě asi nebavilo. Takže vás raději sem tam překvapím něčím neobvyklým, jako je třeba dnešní recept na vepřový burger inspirovaný berlínskými Bulleten.
Rohlík natrhejte na kousky a namočte ho do kyšky. Maso umelte na masovém strojku a pak trochu vymáčkněte kyšku z rohlíku a přidejte ho do strojku a taky umelte. Přidejte všechny ostatní ingredience na burgery (kromě housek) a propracujte v celistvou hmotu. Z té pak vytvarujte 6 stejných bochánků, spíše tenčích a uprostřed je trochu promáčkněte.
Rozpalte gril či grilovací pánev a burgery rovnoměrně opečte z obou stran.
Mezitím, co se opékají burgery, překrojte housky napůl. Smíchejte majonézu s hořčicí a chilli pastou. Nakrájejte okurku a rajče na plátky. Až bude maso téměř dodělané, přidejte na gril housky rozříznutou stranou nahoru. Po asi půl minutě je otočte a na maso dejte plátek sýru. Nechejte dopéct housku a vše vyndejte. Na spodní půlku housky dejte majonézu, pak maso sýrem nahoru, okurku a rajče a druhou půlku housky potřete dýňovým chutney. No a můžete jíst. Burgery jsou překvapivě lehké a vláčné.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI