Vepřový plátek v kedlubnovém krému zpět

Ingredience:
vepřová plec vcelku700 ggazdovská slanina (může být i anglická nebo spišská)170 gcibule1 ks
větší kedluben1 ks (cca 450 g)plnotučná hořčice dle chutimletý barevný pepř špetka
sůl dle chutiolej1 lžícelibeček pár lístků
vepřová plec vcelku 700 g, gazdovská slanina (může být i anglická nebo spišská) 170 g, cibule 1 ks, větší kedluben 1 ks (cca 450 g), plnotučná hořčice dle chuti, mletý barevný pepř špetka, sůl dle chuti, olej 1 lžíce, libeček pár lístků

Příprava

Vepřové maso připravované v papiňáku s kedlubnou. Pokud nemáte papiňák, nezoufejte, jen se vám doba vaření trochu protáhne.

Cibuli nakrájíme nadrobno,1/4kedlubnu nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a zbytek nakrájíme na větší kostky.
Maso opláchneme a osušíme. Ostrým, úzkým nožem do něj prořízneme otvor, který zlehka vyplníme hořčicí.
Ze slaniny ukrojíme delší špalíčky, které natlačíme do otvoru v mase. Maso pro udržení hezkého tvaru utáhneme nití, lehce osolíme a posypeme pepřem.
Zbývající část slaniny nakrájíme na drobné kostičky a v hrnci osmahneme do zlatavé barvy. Část osmažené slaniny odebereme bokem na pozdější úpravu. Ke zbytku do hrnce přidáme cibuli a lehce orestujeme. Odhrneme ke straně hrnce, vložíme připravené maso a ze všech stran prudce orestujeme. Podlijeme 150ml horké vody, přidáme polévkovou lžíci hořčice a promícháme. Vše zasypeme kedlubnou, nakrájenou na kostky, hrnec uzavřeme víkem a od doby varu dusíme pod tlakem 30minut.
Poté hrnec ochladíme, otevřeme, měkké maso ze šťávy vyjmeme a uchováme v teple.
Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme nastrouhanou část kedlubny a chvilku provaříme.
Maso zbavené nití nakrájíme na porce a podáváme s připraveným krémem a bramborovým knedlíkem.
Na talíři posypeme nasekaným libečkem a osmaženou slaninou.
Pokud budeme připravovat v obyčejném hrnci, postup je úplně stejný. Maso podlijeme vodou do jeho poloviny a během dušení po troškách tekutinu doplňujeme, aby se maso nepřichytlo. Vody nedáváme příliš moc, kedluben pustí hodně šťávy. 

2014-11-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI