Vepřový řízek Ondráš zpět

Ingredience:
vepřové maso na řízek (nejlépe pečeně)2 plátkystředně velké brambory8 ksvejce1 ks
česnek4 stroužkysůl1 - 2 lžičkypolohrubá mouka1 - 2 lžíce
pepř špetkamajoránka hrstka
vepřové maso na řízek (nejlépe pečeně) 2 plátky, středně velké brambory 8 ks, vejce 1 ks, česnek 4 stroužky, sůl 1 - 2 lžičky, polohrubá mouka 1 - 2 lžíce, pepř špetka, majoránka hrstka

Příprava

Na českou řízkovou klasiku u nás doma příliš nejsme, proto když už se rozhodnu dělat řízek, volím tuto variantu. Jídlo i s přílohou v jednom – které kuchařce by se to nelíbilo? 

Vepřové maso naklepeme natenko, osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Mezi tím si připravíme klasické bramborákové těsto (strouhaný brambor, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránka, hladká mouka, vejce). Na rozpálenou pánev dáme tenkou vrstvu bramborákového těsta, položíme na ni maso a opět přikryjeme vrstvou těsta. Smažíme pozvolna, aby se bramborák nepřipálil a maso pod ním se propeklo. Kdo si na vepřové netroufá, může použít kuřecí nebo krůtí maso, které je taktéž moc dobré.

2014-06-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI