Ingredience: | |||||
vepřové maso na řízek (nejlépe pečeně) | 2 plátky | středně velké brambory | 8 ks | vejce | 1 ks |
česnek | 4 stroužky | sůl | 1 - 2 lžičky | polohrubá mouka | 1 - 2 lžíce |
pepř | špetka | majoránka | hrstka |
Na českou řízkovou klasiku u nás doma příliš nejsme, proto když už se rozhodnu dělat řízek, volím tuto variantu. Jídlo i s přílohou v jednom – které kuchařce by se to nelíbilo?
Vepřové maso naklepeme natenko, osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Mezi tím si připravíme klasické bramborákové těsto (strouhaný brambor, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránka, hladká mouka, vejce). Na rozpálenou pánev dáme tenkou vrstvu bramborákového těsta, položíme na ni maso a opět přikryjeme vrstvou těsta. Smažíme pozvolna, aby se bramborák nepřipálil a maso pod ním se propeklo. Kdo si na vepřové netroufá, může použít kuřecí nebo krůtí maso, které je taktéž moc dobré.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI