Tortilly: | |||||
špaldová mouka (240g špaldová typ 630 + 100g vícezrnná mouka) | 340 g | sůl | 1 lžička | olivový olej | 70 ml |
vlažná voda | 140 ml | ||||
Drožďová pomazánka: | |||||
uzený Šmakoun | 200 g | zakysaná smetana | 180 g | jarní cibulka | 1 ks |
lahůdkové droždí | 2 lžíce | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
řeřicha | hrst | střední mrkev | 2 ks |
Dnes jsem si vařila „jen pro sebe“, ale myslím, že příště zkusím nabídnout i dětem. Domácí tortilly děti určitě ocení, avšak u pomazánky z lahůdkového droždí, šmakounu a řeřichy si už tak jistá nejsem. Nicméně překvapit mohou vždycky. Za mě, ale mohu říci, že jsem si na dnešním obědu pochutnala.
Nejprve si uděláme těsto na tortilly. Ve větší míse smícháme mouky a sůl a pomalu přiléváme vodu a olej a zpracováváme na těsto. Pořádně propracujeme. Rozdělíme buď na osm (tortilly budou menší) nebo šest dílů a na pomoučněném vále vyválíme do kruhu (tortilly). Poté na suché pánvi krátce opečeme (cca 20 sekund z každé strany). Necháme zchladnout.
Pomazánku si připravíme, když ve větší misce smícháme najemno nastrouhaný šmakoun a zakysanou smetanu. Poté přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku (bílou část), lahůdkové droždí, sůl a pepř. Poté tortilly plníme pomazánkou, posypeme nahrubo nastrouhanou mrkví, řeřichou a nasekanou zelenou částí jarní cibulky. Zabalíme a podáváme.
Pomazánku je možné použít i na oblíbené pečivo.
Inspirovala jsem se na webu fitrecept.info.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI