Ingredience: | |||||
vinná klobása | 500 g | větší brambory | 6 ks | zakysaná smetana | 5 lžic |
hrubozrnná hořčice | 3 lžičky | čerstvě mletý pepř | špetka | cibule nakrájené na plátky | 2 ks |
sůl | dle chuti | olej | 2 lžíce |
Jaro je tu s plnou parádou, a tak by byla škoda trávit v kuchyni celé hodiny. Proto jsem pro vás vymyslela rychlodobrotu, která se peče skoro sama.A navíc si vystačíte s jedním kouskem nádobí.
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, smícháme se solí (solíme podle chuti) a rozprostřeme do olejem lehce pomaštěného pekáčku. Navrch položíme plátky cibule. Zapékáme asi 20 minut při teplotě 190°C.
Pak vyjmeme z trouby a na cibuli položíme vinnou klobásu. V misce smícháme kysanou smetanu s hořčicí, osolíme a opepříme. Směs rozetřeme na klobásu a zapékáme v troubě asi 20 - 30 minut. Ke konci můžeme pustit vrchní gril. Podáváme se zeleninovým salátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI