Vinná klobása s hrubozrnnou hořčicí a strouhanými brambory zpět

Ingredience:
vinná klobása500 gvětší brambory6 kszakysaná smetana5 lžic
hrubozrnná hořčice3 lžičkyčerstvě mletý pepř špetkacibule nakrájené na plátky2 ks
sůl dle chutiolej2 lžíce
vinná klobása 500 g, větší brambory 6 ks, zakysaná smetana 5 lžic, hrubozrnná hořčice 3 lžičky, čerstvě mletý pepř špetka, cibule nakrájené na plátky 2 ks, sůl dle chuti, olej 2 lžíce

Příprava

Jaro je tu s plnou parádou, a tak by byla škoda trávit v kuchyni celé hodiny. Proto jsem pro vás vymyslela rychlodobrotu, která se peče skoro sama.A navíc si vystačíte s jedním kouskem nádobí.

Syrové brambory nahrubo nastrouháme, smícháme se solí (solíme podle chuti) a rozprostřeme do olejem lehce pomaštěného pekáčku. Navrch položíme plátky cibule. Zapékáme asi 20 minut při teplotě 190°C.

Pak vyjmeme z trouby a na cibuli položíme vinnou klobásu. V misce smícháme kysanou smetanu s hořčicí, osolíme a opepříme. Směs rozetřeme na klobásu a zapékáme v troubě asi 20 - 30 minut. Ke konci můžeme pustit vrchní gril. Podáváme se zeleninovým salátem.

2015-04-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI