Voňavý jáhlový nákyp s jahodami a švestkami zpět

Ingrediennce:
jáhly250 gbadyán1 hvězdičkamletá skořice1 lžička
mletý kardamom1/2 lžičkyzakysaná smetana300 gvejce2 ks
xylitol nebo jiné sladidlo2 lžícevanilkový cukr2 ksjahody + švestky dle chuti
plátky másla dle potřeby
jáhly 250 g, badyán 1 hvězdička, mletá skořice 1 lžička, mletý kardamom 1/2 lžičky, zakysaná smetana 300 g, vejce 2 ks, xylitol nebo jiné sladidlo 2 lžíce, vanilkový cukr 2 ks, jahody + švestky dle chuti, plátky másla dle potřeby

Příprava

U nás dnes po hodně dlouhé době sladký oběd. Škoda, že se nedá přenést ta úžasná vůně...

Jáhly uvaříme podle návodu ve vodě spolu s kořením (skořice, badyán, kardamom). Když se nám začínají jáhly přichytávat, vypneme plotýnku a necháme dojít pod pokličkou do měkka. Zatím si smícháme zakysanou smetanu, vejce, xylitol a vanilkový cukr. Jahody a švestky si nakrájíme na půlky. Do lehce zchladlých jáhel vmícháme smetanovou směs. Zapékací nádobu vymažeme máslem a vrstvíme jáhly, na ně poklademe půlky ovoce a zase jáhly a opět ovoce. Končíme vrstvou jáhel, kterou uhladíme a můžeme dát péct. Pečeme na 190 stupňů asi 45 minut a chvíli před koncem poklademe povrch nákypu plátky másla, aby vznikla hezká kůrka. Nezbývá než jen popřát dobrou chuť!

2016-10-04 Hlavní chody

Poznámka

Pokud je ovoce kyselejší, můžeme ještě každou ovocnou vrstvu lehce pocukrovat.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI