Ingredience: | |||||
veganské lasagne | 1 balení | ||||
Bešamel: | |||||
rostlinný olej | 50 ml | hraška na zahušťování | 4 lžíce | rostlinné mléko | 3/4 l |
muškátový ořech | dle chuti | pepř | dle chuti | sůl | dle chuti |
Rajčatová směs: | |||||
velká cibule | 1 ks | rostlinný olej | dle potřeby | česnek | 2 stroužky |
sojový granulát | 1 balení | oregano | dle chuti | grilovací koření | dle chuti |
pepř | dle chuti | sůl | dle chuti | bazalka | dle chuti |
rajčatová passaa | 500 ml | loupaná rajčata | 1 plechovka | veganský bezlepkový sýr | 100 g |
Dnes Vám přináším senzační recept na veganské lasagne.
Postup je jednoduchý. Nejprve si připravte bešamel. V hrnci rozehřejte olej, přidejte hrašku, mléko, muškátový ořech, pepř a sůl a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Poté odstavte z plotny.
V pánvi rozehřejte olej na kterém zesklovaťte nakrájenou cibulku a česnek, přilijte rajčata (passatu i loupaná), přisypte granulát, koření a za občasného míchání vařte 15 minut.
Zapékací mísu (mám 20 x 30 cm) vyložte pečícím papírem a položte na něj první vrstvu suchých lasagní. Na lasagne dejte 1/4 rajčatové směsi, 1/4 bešamelu. Následují opět lasagne. Postup opakujte. Poslední vrstvou musí být bešamel. Směs zasypte strouhaným sýrem a dejte péct do předehřáté trouby.
Pečte při 180°C zhruba 45 minut.
Doporučuji nechat lasagne mírně zchladnout, budou se vám lépe servírovat.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI