Ingredience: | |||||
syrové brambory ve slupce | 8 ks | vepřový bůček (nebo vepřová plec) | 500 g | sůl | dle chuti |
celý kmín | dle chuti | voda | dle potřeby | cibule | 2 - 3 ks |
utřený česnek | 4 stroužky | uzená paprika | dle chuti |
Výpečky nemusí být podávány vždy klasicky s knedlíkem a zelím. Tato kombinace s pečenými brambory je také výborná.
Brambory ve slupce omyjeme, pokrájíme na větší kousky a dáme je stranou.
Vepřový bůček (plec) pokrájíme na kostky a položíme do pekáčku spolu s na měsíčky nakrájenou cibulí. Maso osolíme, posypeme kmínem, vmícháme utřený česnek a promícháme.
Bůček podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě do poloměkka.
Nakonec do pekáčku přidáme pokrájené brambory, které promícháme s uzenou paprikou, voňavým sosem s výpečky z bůčku a dál pečeme dozlatova.
TIP: Výborné jsou přidaná i pokrájená rajčata a papriky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI