Zabíjačkový guláš zpět

Ingredience:
sádlo1 lžíceslanina (nakrájená na kostičky)100 gvelká cibule3 ks
vepřová plec (nakrájená na kostky)0,5 kgsladká a pálivá paprika špetkamajoránka špetka
česnek4 stoužkyvepřová játra (nakrájená na kostky)400 gramůstřídka ze 3 krajíců chleba
sůl špetkapepř špetka
sádlo 1 lžíce, slanina (nakrájená na kostičky) 100 g, velká cibule 3 ks, vepřová plec (nakrájená na kostky) 0,5 kg, sladká a pálivá paprika špetka, majoránka špetka, česnek 4 stoužky, vepřová játra (nakrájená na kostky) 400 gramů, střídka ze 3 krajíců chleba , sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Výborná klasika, která potěší. Guláš se u nás doma dělá spíše svátečně. Většinou na něj přijde řada, kdy někde narazím na jeho fotku. Vyzkoušela jsem už nespočet variant tohoto skoro národního pokrmu a nejvíc mi prostě "jede" tato zabíjačková verze s játry

Na rozehřátém sádle opečte slaninu i cibuli dozlatova. V takto připraveném základu orestujte zprudka vepřové maso ze všech stran. Osolte ho, opepřete a zasypte paprikou (jak pálivou, tak sladkou, poměr záleží na vás). Přidejte i majoránku a prolisovaný česnek. Vše velmi krátce osmahněte a podlijte vývarem nebo vodou (ideálně samozřejmě vývarem), tak aby bylo maso téměř ponořené. Duste pod pokličkou tak dlouho, dokud maso nezměkne.

V tuto chvíli přidejte nakrájená játra a guláš zahustěte rozmixovanými (nebo rozdrobenými) střídkami chleba. Bude-li třeba, ještě trochu podlijte a duste, dokud i játra nezměknou. Hotový guláš ještě dochuťte a podávejte s cibulí a třeba se slaninovými plackami

Dobrou chuť!

2014-04-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI