Zadělávané kedlubny s vepřovým masem a bramborem zpět

Ingredience:
kotleta2 kssůl1 špetkapepř1 špetka
sádlo1 lžícemalá cibule1 ks
Na zelí:
slanina100 gcibule1 ksmáslo1 lžíce
kedlubna450 gsůl1 špetkapepř1 špetka
kmín1 špetkasmetana100 mlcitronová šťáva1 lžíce
kotleta 2 ks, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, sádlo 1 lžíce, malá cibule 1 ks, slanina 100 g, cibule 1 ks, máslo 1 lžíce, kedlubna 450 g, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, kmín 1 špetka, smetana 100 ml, citronová šťáva 1 lžíce

Příprava

Obyčejné, ale velmi chutné jídlo. Kedlubnové zelí k masu, je u nás vždy velmi vítanou lahůdkou. 

Maso naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo. Osolíme, opepříme. Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a vložíme maso. Z obou stran opékáme do měkka a podlijeme vývarem z kostí.

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a máslo a orestujeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme, pokmínujeme a orestujeme. Přilijeme smetanu a krátce podusíme. Dochutíme troškou citronové šťávy.

Podáváme s bramborem.
 



2022-06-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI