Záhorácký závitek zpět

Ingredience:
plátek krkovice2 kssůl špetkapepř špetka
kečup dle chutihořčice dle chutikysané zelí dle potřeby
anglická slanina kousekcibule1 kssojová omáčka dle chuti
kapie1 ks
plátek krkovice 2 ks, sůl špetka, pepř špetka, kečup dle chuti, hořčice dle chuti, kysané zelí dle potřeby, anglická slanina kousek, cibule 1 ks, sojová omáčka dle chuti, kapie 1 ks

Příprava

Pro ty, kteří mají rádi vepřové maso, v tomto případě plněné kysaným zelím.

Vepřové plátky si naklepeme, potřeme směsí sojové omáčky, kečupu a hořčice. Poklademe plátky nebo kousky slaniny, nejlépe anglické, kysaným zelím a pár plátky kapie. Zamotáme a svážeme nití nebo použijeme jehlu či párátka. Závitky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi, aby se maso zatáhlo. Vyndáme a na tuk do pánve přidáme zbytek nakrájené slaniny a cibuli. Restujeme do zlatova. Vložíme zpět maso, podlijeme vývarem a vodou ze zelí a dusíme do měkka. Ke konci dochutíme dle chuti solí, pepřem, masoxem atd. Můžeme nechat jen přírodní šťávu nebo lehce zahustit jíškou.

Jako příloha jsou nejlepší brambory, chlupatý nebo bramborový knedlík.

2014-06-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI