Žampionová omáčka se sojovými nudličkami a rýží zpět

Ingredience:
sojové nudličky50 gžampiony hnědé250 gzeleninový bujón1,5 kostky
hladká mouka2 lžíceoleje1 lžícesůl1 špetka
pepř1 špetkakmín mletý1 lžičkazeleninový vývar600 ml
ovesná smetana100 mlrýže1 bal
sojové nudličky 50 g, žampiony hnědé 250 g, zeleninový bujón 1,5 kostky, hladká mouka 2 lžíce, oleje 1 lžíce, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, kmín mletý 1 lžička, zeleninový vývar 600 ml, ovesná smetana 100 ml, rýže 1 bal

Příprava

Úplně jsem vám sem zapomněla přidat recept na tuhle rychlou a superjednoduchou žampionovou omáčku, se sójovými nudličkami. Jak se říká, lepší pozdě než nikdy. Takže ji tu máme. 


Sójové nudličky uvaříte podle návodu ve vodě s bujóny a vymačkáte přebytečnou vodu.
Žampiony oloupete a nakrájíte na slabší plátky, které osolíte a posypete pepřem a kmínem. Potom žampiony opečete dohněda na rozpáleném oleji .
Když jsou žampiony opečené, dáte je v pánvi na kraj a ve zbytku pánve rozmícháte v oleji mouku a necháte zasmažit.
Vše zalijete vývarem, důkladně zamícháte a přivedete k varu. Necháte vařit asi 10 minut a zalijete smetanou.
Opět necháte krátce probublat, přidáte nudličky a můžete podávat.

Nejlépe se hodí k rýži, ale super jsou k ní i hranolky.
2022-04-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI