Žampionovo-pórkový paprikáš zpět

Ingredience:
žampiony250 gpórek1 kssmetana ke šlehání1 kelímek
žitná hladká mouka1 lžícesladká paprika špetkaolej/máslo trochu
sůl špetkapepř špetkazeleninové koření dle chuti
žampiony 250 g, pórek 1 ks, smetana ke šlehání 1 kelímek, žitná hladká mouka 1 lžíce, sladká paprika špetka, olej/máslo trochu, sůl špetka, pepř špetka, zeleninové koření dle chuti

Příprava

To takhle muž přiveze knedlíka a mluví o nějakém paprikáši, který jsem snad ani nikdy nejedla. Vygooglila jsem, že v základu se dusí maso, haha. Takže jsem se inspirovala veggie verzemi a podusila pórek a žampiony. No a muž chtěl za pár dní další nášup!

Pórek nakrájíme na kolečka a žampiony na plátky.
Pórek osmahneme, po chvíli přisypáváme sladkou papriku, koření a nakonec žampiony. Podlijeme vodou a dusíme, dokud žampiony nezměknou.
Mouku rozmícháme ve smetaně a přilejeme do vzniklé omáčky.
Pár minut ještě povaříme a můžeme doladit sladkou paprikou.
Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

2014-08-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI