Ingredience: | |||||
velké žampiony | 8 ks | Niva | 100 g | Eidam | 50 g |
slanina | 50 g | olej | 1 lžíce | nakrájené lístky petržele | 2 lžíce |
menší cibule | 1 ks | máslo | 1 silnější plátek | sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti | ||||
Dále budeme potřebovat: | |||||
olej | 1 lžíce | máslo | 1 silnější plátek | malá cibule | 1 ks |
malá mrkev | 1 ks | zeleninový vývar nebo voda | 150 ml |
Máte rádi plněné žampiony?
Když je teplé počasí, honí Vás mlsná a nechcete zapínat troubu, můžete naplněné kloboučky udělat i na sporáku na pánvičce pod pokličkou.
Žampiony sloupneme, nožky a dužinu pomocí kávové lžičky vydlabeme a nakrájíme nadrobno.
Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme orestovat do pánve s rozehřátým olejem.
Přidáme nakrájenou žampionovou dužinu, nakrájenou petrželku a zlehka opepříme. Podlijeme 50ml vody, promícháme, 5minut slabým varem dusíme a pak necháme malinko vystydnout.
Přidáme nastrouhané sýry a promícháme.
Do každého žampionového kloboučku dáme kousek másla, osolíme a naplníme připravenou směsí.
Ve druhé větší pánvi na rozehřátém másle s olejem orestujeme na céčka nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev.
Na takto připravený základ položíme naplněné žampiony, podlijeme vývarem a přiklopíme pokličkou.
Na mírném plameni dusíme 15minut. Podle potřeby dochutíme a podáváme s bramborovou kaší, přelité vydušenou šťávou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI