Zapečená basmati rýže s masem a zeleninou zpět

Ingredience:
vepřové maso550 gmladá cuketa1/2 kskapie či červená paprika1/2 ks
rajče1 ksmrkev1 ksrýže basmati1 hrnek
vývar2 hrnkymáslo plátekolej2 lžíce
rajčatová vegeta (koření, které máte rádi) dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
sušený nebo čerstvý česnek dle chuti
vepřové maso 550 g, mladá cuketa 1/2 ks, kapie či červená paprika 1/2 ks, rajče 1 ks, mrkev 1 ks, rýže basmati 1 hrnek, vývar 2 hrnky, máslo plátek, olej 2 lžíce, rajčatová vegeta (koření, které máte rádi) dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, sušený nebo čerstvý česnek dle chuti

Příprava

Oběd co dům dal. Každý může použít zeleninu i maso, jaké má doma. Čím je maso tučnější, tím je rýže lepší a mazlavější. Pokud použijete libové maso, je potřeba přidat olej, máslo nebo sádlo, aby hotové jídlo nebylo suché.

Zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky. Maso nakrájejte na malé kostičky. Vše smíchejte v míse, dostatečně osolte, okořeňte, přidejte česnek a zalijte olejem a vývarem. Pečte v předehřáté troubě na 180 - 200°C asi 2 hodiny. Servírujte se salátem nebo zavařenou řepou či kyselou okurkou.

2017-10-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI