Zapečená bramborová kaše: | |||||
brambory | 750 g | máslo | dle potřeby | mléko | dle potřeby |
sůl | dle chuti | vejce | 1 ks | mozzarella | 1 ks |
sušená rajčata | 50 g | pesto z medvědího česneku | 2 lžičky | ||
Losos: | |||||
větší filety z lososa | 2 ks | čerstvá bazalka | velká hrst | citronová šťáva | 1 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce | citronový pepř | špetka | sůl | dle chuti |
Dnešní oběd byl opravdu chuťovým překvapením. Je to nejen tip, jak lze využít zbylou bramborovou kaši, ale i jak obměnit ohrané přílohy. My jsme si tedy moc pochutnali.
Nejdříve si připravíme marinádu na lososa a to tak, že nasekáme čerstvou bazalku, smícháme jí s olejem, citronovou šťávou, citronovým pepřem a solí. Filety umístíme do zapékací nádoby, potřeme bazalkovou marinádou a necháme odpočívat v chladu alespoň půl hodiny. Hotovou bramborovou kaši smícháme s vejcem, nastrouhanou mozzarellou a nakrájenými sušenými rajčátky. Přidáme pesto z medvědího česneku a dobře rozmícháme. Rozprostřeme do vymazaného pekáčku a dáme zapéct do trouby na 190 stupňů asi 30 minut (dozlatova). Když už se nám kaše zapéká asi 15 minut, přidáme k ní druhý pekáček s lososem a společně ještě pečeme asi 15 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI