Zapečená bramborová kaše se sušenými rajčátky a mozzarellou, bazalkový losos zpět

Zapečená bramborová kaše:
brambory750 gmáslo dle potřebymléko dle potřeby
sůl dle chutivejce1 ksmozzarella1 ks
sušená rajčata50 gpesto z medvědího česneku2 lžičky
Losos:
větší filety z lososa2 ksčerstvá bazalka velká hrstcitronová šťáva1 lžíce
olivový olej2 lžícecitronový pepř špetkasůl dle chuti
brambory 750 g, máslo dle potřeby, mléko dle potřeby, sůl dle chuti, vejce 1 ks, mozzarella 1 ks, sušená rajčata 50 g, pesto z medvědího česneku 2 lžičky, větší filety z lososa 2 ks, čerstvá bazalka velká hrst, citronová šťáva 1 lžíce, olivový olej 2 lžíce, citronový pepř špetka, sůl dle chuti

Příprava

Dnešní oběd byl opravdu chuťovým překvapením. Je to nejen tip, jak lze využít zbylou bramborovou kaši, ale i jak obměnit ohrané přílohy. My jsme si tedy moc pochutnali.

Nejdříve si připravíme marinádu na lososa a to tak, že nasekáme čerstvou bazalku, smícháme jí s olejem, citronovou šťávou, citronovým pepřem a solí. Filety umístíme do zapékací nádoby, potřeme bazalkovou marinádou a necháme odpočívat v chladu alespoň půl hodiny. Hotovou bramborovou kaši smícháme s vejcem, nastrouhanou mozzarellou a nakrájenými sušenými rajčátky. Přidáme pesto z medvědího česneku a dobře rozmícháme. Rozprostřeme do vymazaného pekáčku a dáme zapéct do trouby na 190 stupňů asi 30 minut (dozlatova). Když už se nám kaše zapéká asi 15 minut, přidáme k ní druhý pekáček s lososem a společně ještě pečeme asi 15 minut.

2016-06-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI