Ingredience: | |||||
červená čočka | 300 g | cibule | 1 ks | řapíkatý celer | cca 8 stonků |
vajíčko | 4 ks | olivový olej | 1 lžíce | mozzarella | 1 balení |
koření Garam Masala | 1 lžička | sůl | špetka | pepř | špetka |
Tak schválně, kdo z Vás ještě nikdy neochutnal červenou čočku? Pokud jste ji nikdy nezkusili, doporučuji to napravit a uvařit si třeba zrovna tuhle zapečenou. Červená čočka se stala v posledních letech velkým hitem. Nemusí se předem namáčet a je uvařená za chviličku.
Navíc obsahuje spoustu rostlinných bílkovin, železa a kyseliny listové. Nejčastěji se vaří v Indii, kde se z ní připravuje tradiční pokrm zvaný dahl, tedy kořeněná čočková kaše. Tak co, vyzkoušíte?
Červenou čočku nasypeme do vroucí osolené vody a necháme vařit cca 3 minuty. Jakmile je čočka uvařená, zcedíme přebytečnou vodu. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky spolu s nakrájeným řapíkatým celerem. Po osmahnutí smícháme zeleninu s čočkou, ochutíme kořením a vše vsypeme do olejem vymazaného pekáčku. Zalijeme rozšlehanými vejci, poklademe plátky mozzarelly a zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 15 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI