Zapečená červená čočka zpět

Ingredience:
červená čočka300 gcibule1 ksřapíkatý celercca 8 stonků
vajíčko4 ksolivový olej1 lžícemozzarella1 balení
koření Garam Masala1 lžičkasůl špetkapepř špetka
červená čočka 300 g, cibule 1 ks, řapíkatý celer cca 8 stonků, vajíčko 4 ks, olivový olej 1 lžíce, mozzarella 1 balení, koření Garam Masala 1 lžička, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Tak schválně, kdo z Vás ještě nikdy neochutnal červenou čočku? Pokud jste ji nikdy nezkusili, doporučuji to napravit a uvařit si třeba zrovna tuhle zapečenou. Červená čočka se stala v posledních letech velkým hitem. Nemusí se předem namáčet a je uvařená za chviličku. 

Navíc obsahuje spoustu rostlinných bílkovin, železa a kyseliny listové. Nejčastěji se vaří v Indii, kde se z ní připravuje tradiční pokrm zvaný dahl, tedy kořeněná čočková kaše. Tak co, vyzkoušíte?

Červenou čočku nasypeme do vroucí osolené vody a necháme vařit cca 3 minuty. Jakmile je čočka uvařená, zcedíme přebytečnou vodu. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky spolu s nakrájeným řapíkatým celerem. Po osmahnutí smícháme zeleninu s čočkou, ochutíme kořením a vše vsypeme do olejem vymazaného pekáčku. Zalijeme rozšlehanými vejci, poklademe plátky mozzarelly a zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 15 minut.

2014-12-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI