Ingredience: | |||||
hovězí maso, zadní - ořech | 400 g | České Ghíčko Bio | dle potřeby | bílá cibule | 1 ks |
jarní cibule | 2 ks | mrkev | 3 ks | červená řepa | 1 ks |
česnek | 1 stroužek | mletý kmín | dle chuti | himalájská sůl | dle chuti |
voda | dle potřeby | ||||
Pyré: | |||||
brambora | 1 ks | batáty | 2 ks | sůl | dle chuti |
České Ghíčko | dle potřeby | mandlové mléko | dle potřeby |
Velmi jednoduchá, rychlá zapečená směs, která u nás slavila velký úspěch. I na velmi jednoduchých jídlech se dá skvěle pochutnat a nemusíte se při jejich přípravě vůbec namáhat, trouba se postará o jedinečnou chuť a vy se můžete věnovat úplně jiným činnostem.
Hovězí maso očistíme, pokrájíme na kostky, vložíme do zapékací mísy, přidáme pokrájenou bílou cibuli, jarní cibulky, mrkev, očištěnou, na malé kousky pokrájenou červenou řepu, prolisovaný česnek. Celou směs masa, zeleniny a koření zamícháme, zalijeme vodou, osolíme a pokmínujeme. Na vrch přidáme kousek Ghí, přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby na 180°C. Pečeme do změknutí masa a zeleniny, přibližně 3 hodiny. Během pečení podléváme vodou a občas zamícháme.
Podáváme s kousky zeleniny, případně maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme v hladkou omáčku.
Podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila krém připravený z batátů a brambor.
Brambory a batáty očistíme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme do změknutí. Když jsou batáty s bramborami měkké, rozmačkáme je, přidáme Ghí, mandlové mléko a rozmixujeme do hladkého pyré, v případě potřeby dle chuti dosolíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI