Zapečená kapusta s bramborami a česnekem zpět

Ingredience:
menší kapusta1 ksbrambory750 gčesnek2 stroužky
drcený kmín1 lžičkasušená majoránka1 lžícečerstvá pažitka hrst
smetana ke šlehání200 mlmléko200 mlmuškátový oříšek špetka
máslo na vymazánísůl dle chutipepř dle chuti
menší kapusta 1 ks, brambory 750 g, česnek 2 stroužky, drcený kmín 1 lžička, sušená majoránka 1 lžíce, čerstvá pažitka hrst, smetana ke šlehání 200 ml, mléko 200 ml, muškátový oříšek špetka, máslo na vymazání, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Kapusta je u nás buď dušená, nebo jako součást masových karbanátků, takže to chtělo nějakou změnu. Navíc jsem měla v plánu oběd bez masa, tak nakonec vzniklo tohle úplně jednoduché, ale výborné jídlo. Dcera se překvapivě oblizovala až za ušima a snědla vrchovatou misku.

Kapustu omyjeme a nakrájíme na proužky. Povaříme několik minut v osolené vodě s kmínem, než zavadne. Mezitím si oškrábeme brambory a nakrájíme na malé kostičky. Povařenou kapustu slijeme a promícháme s prolisovaným česnekem, bramborami, majoránkou a pažitkou. Osolíme a opepříme. Smícháme dohromady smetanu s mlékem, osolíme a nastrouháme muškátový oříšek podle chuti. Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem a naplníme bramborovo-kapustovou směsí. Nakonec to celé zalijeme smetanovou zálivkou. Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 50 minut.

2016-06-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI