Zapečená kapusta se zeleninou, jáhličkami, šmakounem, mandlovým mlékem a Ghí zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebyjáhly100 gcibule2 ks
mrkev4 kspórek60 grůžičková kapusta350 g
přírodní Šmakoun100 gmandlové mléko Provamel150 mlčesnek1 stroužek
himalájská sůl dle chutipetrželka na ozdobení
České Ghíčko dle potřeby, jáhly 100 g, cibule 2 ks, mrkev 4 ks, pórek 60 g, růžičková kapusta 350 g, přírodní Šmakoun 100 g, mandlové mléko Provamel 150 ml, česnek 1 stroužek, himalájská sůl dle chuti, petrželka na ozdobení

Příprava

Také máte občas dny, kdy se vám nechce nic dělat? A nebo se chcete prostě věnovat něčemu jinému? Tak já takový den dnes měla. Dnes jen rychlovka v troubě.

Uvaříme kapustu do změknutí, dáme do studené vody, aby si zachovala barvu. Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli. Uvaříme si jáhly, které smícháme s částí orestované cibulky a směs dáme na dno zapékací mísy. Pokrájíme si mrkev, pórek, smícháme s kapustou, zbylou cibulkou a přidáme do zapékací mísy. Přiklopíme víkem, nebo alobalem. Pečeme na 200°C do změknutí zeleniny. Ke konci zalijeme směsí mandlového mléka, které jsme osolili a přidali do něj prolisovaný stroužek česneku, krátce zapečeme a na konec přidáme nastrouhaného Šmakouna a rovněž krátce zapečeme.

2016-02-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI