Ingredience: | |||||
pohanka | 1 hrnek | větší cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky |
kapie | 100 g | žampiony | 250 g | mozzarella | 2 ks |
čerstvá majoránka | dle chuti | drcený kmín | dle chuti | olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti | ||||
Salát: | |||||
mrkev | 3 ks | citronová šťáva | dle chuti | datlový sirup | dle chuti |
Dlouho jsem pohanku nevařila a dnes na ní dostala ohromnou chuť. V lednici jsem našla žampiony, mozzarellu a žampiony. Česnek a cibule se u nás najdou vždycky, takže jsem se mohla dát do vaření. Pohanka je po upečení hezky měkká a občas tam i nějaké to zrnko křupne. Mňam!
Pohanku přesypte do misky a zalijte vroucí vodou, nechte zhruba 5 minut odstát. Vodu slijte a nechte ji vykapat. Na pánvi rozehřejte olej a dejte na něj orestovat cibuli pokrájenou na půl kolečka a česnek na plátky. Když cibule zezlátne, přidejte oloupané a nalámané žampiony a společně opékejte. Osolte, přidejte asi dvě špetky drceného kmínu. Přidejte kapii na malé čtverečky. Přisypte pohanku a nechte spojit. Přendejte do zapékací misky a mírně podlijte vodou nebo vývarem. Misku přiklopte víkem a pečte v rozpálené troubě na 200°C 20 minut. Asi pět minut před koncem odklopte víko a na pohanku položte rozkrájenou mozzarellu na plátky, nechte zapéct. Servírujte s čerstvou majoránkou a mrkvovým salátem.
Salát:
Mrkev nastrouhejte najemno a smíchejte s citronovou šťávou a datlovým sirupem, důkladně promíchejte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI