Zapečená pohanka se zeleninou zpět

Ingredience:
(neuvařená) pohanka200 gmražený hrášek a karotkacca 400 golivový olej/Alsan dle potřeby
velká cibule1 ksžampionycca 5 ksčesnek2 stroužky
kurkuma dle chutiuzená paprika dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutilahůdkové droždí dle chuticherry rajčata dle potřeby
žampiony dle potřeby
(neuvařená) pohanka 200 g, mražený hrášek a karotka cca 400 g, olivový olej/Alsan dle potřeby, velká cibule 1 ks, žampiony cca 5 ks, česnek 2 stroužky, kurkuma dle chuti, uzená paprika dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, lahůdkové droždí dle chuti, cherry rajčata dle potřeby, žampiony dle potřeby

Příprava

Mám tu výhodu, že mi vždy chutnaly zdravé alternativy a rozhodla jsem se, že "fuj, pohanka!" bude říkat méně a méně z vás.

  1. Pohanku buď namočíme přes noc nebo připravíme dle návodu za cca 30 minut tak, aby změkla.
  2. Výjimečně jsem měla Alsan (rostlinné máslo) a musím říct, že jídlu dodalo skvělou chuť, takže ideálně na něm orestujte cibulku na půlměsíčky, nakrájený stroužek česneku a po chvíli přidejte hrášek, mrkev a žampiony nakrájené na malé kostičky. Až zelenina změkne, dokořeníme ji a dochutíme druhým prolisovaným stroužkem česneku.
  3. Na špejli napíchneme žampiony a cherry rajčátka a potřeme olivovým olejem s uvedeným kořením.
  4. Směs smícháme s pohankou a ve vyolejované zapékací míse pečeme na nízkou teplotu 25 minut. Zároveň na pečícím papíru pečeme i špízy.
  5. V pekáčcích necháme pohanku odležet a poté jde lehce vyklopit nebo krájet.
2016-10-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI