Ingredience: | |||||
pohanka | 250 g | cibule | 1 ks | mražená zeleninová směs (nebo čerstvá zelenina) | 400-500 g |
zeleninový bujón bez glutamátu | 1 lžíce | česnek | 2 stroužky | strouhaný parmazán (grana, pecorino) | 70 g |
sůl | špetka | pepř | špetka | olivový olej | trochu |
Tohle jídlo doma naprosto milujeme. Je rychlé, zdravé a dá se připravit dopředu, pokud třeba potřebujete před obědem venčit dítě nebo tak něco.
V troubě nebo remosce vydrží teplé a po příchodu domů ho jen naservírujete na talíř.
Dejte vařit pohanku a mezitím ve velké pánvi osmahněte jednu nakrájenou cibuli. Olej můžete použít podle chuti, ale já používám olivový. Když cibule zezlátne, přidejte nasekaný česnek a po chvilce i zeleninu. U nás frčí směs s brokolicí a květákem. Zeleninu lehce podlijte, přidejte zeleninový bujón, zamíchejte, přiklopte pokličkou a nechte podusit. Zkontrolujte, v jakém stavu se nachází pohanka, protože by neměla být uvařená úplně doměkka. Pokud je skoro hotová, slijte ji a pak přidejte k zelenině, která by taky neměla být uvařená úplně durch. Podle chuti dosolte a opepřete a zamíchejte asi 40-50 g strouhaného parmazánu. Směs přendejte do vymazané remosky nebo pekáčku a dejte zapéct na plus mínus 30 minut. Pokud neřešíte kalorie, ještě povrch pokapejte olivovým olejem. Na talíři pohanku posypte zbylým sýrem a podávejte s kyselými okurkami nebo zelným salátem.
POZOR: U pohanky hodně záleží na druhu (značce) a některá má tendenci se rychle rozvařit. Já ji většinou dám vařit na 8-10 minut, pak vypnu a nechám chvíli dojít.
TIP: Pokud jste větší masožravci než my, můžete si dát pohanku jako přílohu třeba k domácímu uzenému masu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI