Zapečená pohanka se zeleninou a parmazánem zpět

Ingredience:
pohanka250 gcibule1 ksmražená zeleninová směs (nebo čerstvá zelenina)400-500 g
zeleninový bujón bez glutamátu1 lžícečesnek2 stroužkystrouhaný parmazán (grana, pecorino)70 g
sůl špetkapepř špetkaolivový olej trochu
pohanka 250 g, cibule 1 ks, mražená zeleninová směs (nebo čerstvá zelenina) 400-500 g, zeleninový bujón bez glutamátu 1 lžíce, česnek 2 stroužky, strouhaný parmazán (grana, pecorino) 70 g, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej trochu

Příprava

Tohle jídlo doma naprosto milujeme. Je rychlé, zdravé a dá se připravit dopředu, pokud třeba potřebujete před obědem venčit dítě nebo tak něco.

V troubě nebo remosce vydrží teplé a po příchodu domů ho jen naservírujete na talíř.

Dejte vařit pohanku a mezitím ve velké pánvi osmahněte jednu nakrájenou cibuli. Olej můžete použít podle chuti, ale já používám olivový. Když cibule zezlátne, přidejte nasekaný česnek a po chvilce i zeleninu. U nás frčí směs s brokolicí a květákem. Zeleninu lehce podlijte, přidejte zeleninový bujón, zamíchejte, přiklopte pokličkou a nechte podusit. Zkontrolujte, v jakém stavu se nachází pohanka, protože by neměla být uvařená úplně doměkka. Pokud je skoro hotová, slijte ji a pak přidejte k zelenině, která by taky neměla být uvařená úplně durch. Podle chuti dosolte a opepřete a zamíchejte asi 40-50 g strouhaného parmazánu. Směs přendejte do vymazané remosky nebo pekáčku a dejte zapéct na plus mínus 30 minut. Pokud neřešíte kalorie, ještě povrch pokapejte olivovým olejem. Na talíři pohanku posypte zbylým sýrem a podávejte s kyselými okurkami nebo zelným salátem.

POZOR: U pohanky hodně záleží na druhu (značce) a některá má tendenci se rychle rozvařit. Já ji většinou dám vařit na 8-10 minut, pak vypnu a nechám chvíli dojít.

TIP: Pokud jste větší masožravci než my, můžete si dát pohanku jako přílohu třeba k domácímu uzenému masu.

2013-11-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI