Ingredience: | |||||
instantní polenta | 150 g | zeleninový vývar | 450 ml | cherry rajčátka | 1 keřík |
olivový olej | 2 lžíce | balkánský sýr (na strouhání) | kus | sušená bazalka | hrstka |
sůl | špetka | pepř | špetka |
Co je to polenta už jsem Vám popisovala na mém blogu. Tehdy jsem pekla polentu na sladko. Dnes mám pro Vás recept na polentu zapečenou, ale tentokrát to bude slaná varianta. Polentová kaše je velmi snadná na přípravu a proto Vám vaření nezabere moc času. Já jsem na zapečení zvolila rajčátka a bylinky. Vy si ji ale můžete udělat s čímkoliv, co máte rádi.
Zeleninový vývar přivedeme k varu a vsypeme do něho polentu. Za stálého míchání vaříme, dokud se z polenty nestane hustá kaše. Vmícháme olej a polentu rozetřeme v tenké vrstvě na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Doporučuji pečící papír ještě trošku namazat olejem. Na polentu poté naskládáme nakrájená cherry rajčátka, posypeme bazalkou, nastrouhaným balkánským sýrem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI