Zapečená polenta s tuňákem zpět

Ingredience:
polenta125 gvoda/vývar250 mlkonzerva kvalitního tuňáka1 ks
sterilovaná rajčata1/2 konzervysůl1 špetkaoregano1 špetka
sýr gouda1 balíčekpórek na ozdobení1 hrstička
polenta 125 g, voda/vývar 250 ml, konzerva kvalitního tuňáka 1 ks, sterilovaná rajčata 1/2 konzervy, sůl 1 špetka, oregano 1 špetka, sýr gouda 1 balíček, pórek na ozdobení 1 hrstička

Příprava

Polentový nákyp od Báry jsem si zamilovala. Díky tomu jsem poznala jak je polenta skvělá, tak jsem dnes udělala hatla-patla a vznikla dle mě delikateska.

Přivedeme vodu k varu a přidáme polentu. Mícháme do zhoustnutí a pokud je moc hustá, přidáme ještě trochu vody. Necháme jí provařit a pak přidáme konzervu tuňáka (olej jsem odlila), zamícháme, přidáme sterilovaná rajčata a znovu zamícháme. Dochutíme, připravíme do vymazané mísy, poskládáme sýr a dáme péct do rozpálené trouby, 30 minut na 200° Určitě si zaslouží ještě doladit, na tom se zapracuje, ale i tak jsme si pochutnali. Kdo chce může si dochutit lehce solí.

Doboru chuť!

2015-11-18 Hlavní chody

Poznámka

Pokud chcete dosáhnout výraznější chutě polenty přidejte zeleninový vývar, místo vody. pórek jsem dala na ozdobení a chuť, ale myslím, že ho přidám příště rovnou dovnitř.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI