Ingredience: | |||||
polenta | 125 g | voda/vývar | 250 ml | konzerva kvalitního tuňáka | 1 ks |
sterilovaná rajčata | 1/2 konzervy | sůl | 1 špetka | oregano | 1 špetka |
sýr gouda | 1 balíček | pórek na ozdobení | 1 hrstička |
Polentový nákyp od Báry jsem si zamilovala. Díky tomu jsem poznala jak je polenta skvělá, tak jsem dnes udělala hatla-patla a vznikla dle mě delikateska.
Přivedeme vodu k varu a přidáme polentu. Mícháme do zhoustnutí a pokud je moc hustá, přidáme ještě trochu vody. Necháme jí provařit a pak přidáme konzervu tuňáka (olej jsem odlila), zamícháme, přidáme sterilovaná rajčata a znovu zamícháme. Dochutíme, připravíme do vymazané mísy, poskládáme sýr a dáme péct do rozpálené trouby, 30 minut na 200° Určitě si zaslouží ještě doladit, na tom se zapracuje, ale i tak jsme si pochutnali. Kdo chce může si dochutit lehce solí.
Doboru chuť!
Pokud chcete dosáhnout výraznější chutě polenty přidejte zeleninový vývar, místo vody. pórek jsem dala na ozdobení a chuť, ale myslím, že ho přidám příště rovnou dovnitř.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI