Zapečená quinoa dvou barev s restovanou cibulkou na Ghí a mix zeleniny zpět

Ingredience:
České Ghíčko bio dle potřebyčervená quinoa30 gsvětlá quinoa30 g
mix mražené zeleniny Bonduelle - brokolice, květák, mrkev dle chutivětší mrkev1 kspórek30 g
cibule1 ksmletý kmín dle chutihimalájská růžová sůl dle chuti
voda dle potřeby
České Ghíčko bio dle potřeby, červená quinoa 30 g, světlá quinoa 30 g, mix mražené zeleniny Bonduelle - brokolice, květák, mrkev dle chuti, větší mrkev 1 ks, pórek 30 g, cibule 1 ks, mletý kmín dle chuti, himalájská růžová sůl dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Nic fotogenického, ale moc velká dobrota. Původně jsem recept neplánovala, ale když jsem ochutnala, moje chuťové pohárky zaplesaly a nebyla jsem jediná. I náš malý masožrout snědl plnou mističku a ani se tentokrát nedožadoval masa jako je tomu jiné dny.

Quinou propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit na přibližně 15-20 minut, nejlépe když se nám povede odvařit veškerou vodu, pokud ne, tak quinou scedíme. Zapékací mísu vytřeme Ghíčkem, přidáme uvařenou quinou, mix mražené zeleniny. Jelikož bylo v sáčku se zeleninou málo mrkve, tak jsem si ještě mrkvičku očistila, rozkrájela na kostičky a přidala do zapékací mísy, společně s lehce na Ghí orestovanou cibulkou. Nakonec jsem přisypala mletý kmín, osolila, vše důkladně zamíchala, přiklopila a dala zapéct do rozehřáté trouby na 180°C, pekla jsem do změknutí zeleniny, přibližně 15-20 minut a pak jsem si jen na talíři tu dobrotu v klidu nerušeně vychutnala.

2016-05-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI