Zapečená uzenina s těstovinami a zeleninou zpět

Ingredience:
libová uzenina nakrájená na kostičky500 gtěstoviny uvařené na skus300 gdýně, nastrouhaná na hrubo200 g
sladkokyselé okurky, nastrouhané na hrubo200 gnakrájená lahůdková cibulka1 svazekřeřicha2 krabičky
prolisovaný česnek4 stroužkyvejce5 kssmetana70 ml
sádlo2 lžícesůl dle chutimletý pepř dle chuti
sádlo na vymazání mísystrouhanka na vysypání mísy
libová uzenina nakrájená na kostičky 500 g, těstoviny uvařené na skus 300 g, dýně, nastrouhaná na hrubo 200 g, sladkokyselé okurky, nastrouhané na hrubo 200 g, nakrájená lahůdková cibulka 1 svazek, řeřicha 2 krabičky, prolisovaný česnek 4 stroužky, vejce 5 ks, smetana 70 ml, sádlo 2 lžíce, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, sádlo na vymazání mísy, strouhanka na vysypání mísy

Příprava

Šunkofleky nemusí být jen"obyčejná"klasika. Když přidáme navíc ještě jiné, chutné suroviny a malinko pozměníme název, tak to nebude taková nuda.

Řeřichu ostříháme, v sítku opláchneme a necháme okapat.
Ve větším hrnci na 2lžících sádla osmažíme nakrájenou uzeninu, kterou poté děrovanou naběračkou vybereme na talíř.
Do výpeku dáme orestovat lahůdkovou cibuli, dýni a okurky. Hrnec odstavíme ze sporáku a k orestované směsi přidáme česnek, uzeninu, těstoviny a řeřichu. Podle zvyklostí osolíme, opepříme a promícháme.
Vše překlopíme do připravené zapékací mísy (30x22x5cm) a zalijeme vejci, které jsme dobře rozmíchali se smetanou. Pečeme 15minut v troubě předehřáté na 200°C.

2016-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI