Zapečená vepřová směs s cibulí, paprikou, hraškou a zelné placky zpět

Omáčka:
vepřová kýta300 gcibule4 ksčervená paprika1 ks
sůl dle chutikoření baby gril dle chutihraška na zahušťování1 lžíce
voda na podlitípórek na ozdobení
Zelné placky:
větší brambory5 ksvětší očištěná a vydlabaná cuketa1/2 kskysané bílé zelí Efko 500 g1 balení
česnek3 - 4 stroužkymajoránka dle chutimandlové mléko dle potřeby
mořská sůl dle chutišpaldová mouka hladká dle potřebyhraška na zahušťování1 lžička
tuk na smažení
vepřová kýta 300 g, cibule 4 ks, červená paprika 1 ks, sůl dle chuti, koření baby gril dle chuti, hraška na zahušťování 1 lžíce, voda na podlití, pórek na ozdobení, větší brambory 5 ks, větší očištěná a vydlabaná cuketa 1/2 ks, kysané bílé zelí Efko 500 g 1 balení, česnek 3 - 4 stroužky, majoránka dle chuti, mandlové mléko dle potřeby, mořská sůl dle chuti, špaldová mouka hladká dle potřeby, hraška na zahušťování 1 lžička, tuk na smažení

Příprava

Dostali jsme chuť na bramboráčky, ale lákala nás chuť kysaného zelí, které manžel přivezl z nákupu. Takže se kombinovalo a stačilo jen vymyslet nějakou dobrůtku k tomu. V mrazáku jsem objevila popsaný sáček, který ukrýval kýtu ještě z poslední zabíjačky, a bylo rozhodnuto.

Nakrájíme si cibuli, dáme do zapékací mísy, na ní přidáme na kostky pokrájené vepřové maso, osolíme, okořeníme, přidáme pokrájenou papriku a podlijeme vodou, přibližně do 2/3 ponoříme, přiklopíme a dáme péct na 200°C dokud maso nezměkne. Když je maso částečně měkké, zahustíme hraškou a necháme maso v troubě dojít.

Mezitím si najemno nastrouháme brambory, cuketu, přidáme najemno pokrájené vykapané zelí. Smícháme, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, rozmícháme si hrašku na zahušťování s mandlovým mlékem a rovněž přidáme do směsi na placky, vše pořádně zamícháme a v případě potřeby zahustíme špaldovou moukou. Na rozpáleném tuku opečeme. Podáváme společně s omáčkou.

Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku. Jedna polévková lžíce hrašky 30g zahustí 1,5 litru vody.

2016-02-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI