Zapečená zelenina s brokolicí s vajíčkovo-mandlovo-česnekovým přelivem zpět

Ingredience:
České Ghíčko5 lžicbrokolice bez košťálu150 gmrkev4 - 5 ks
petržel1 kshimalájská sůl dle chutihrášek2 hrsti
malé brambory3 ksčesnek1 stroužekvelká cibule1 ks
celé vejce2 ksmandlové mléko Provamel4 - 5 lžic
České Ghíčko 5 lžic, brokolice bez košťálu 150 g, mrkev 4 - 5 ks, petržel 1 ks, himalájská sůl dle chuti, hrášek 2 hrsti, malé brambory 3 ks, česnek 1 stroužek, velká cibule 1 ks, celé vejce 2 ks, mandlové mléko Provamel 4 - 5 lžic

Příprava

Dneska opět den bez masa, ale strašně jsme si šmákli. A jak jinak než na Českém Ghíčku.

Na Českém Ghíčku orestujeme cibuli, nešetříme s ním já dala 4 lžíce, protože budeme po orestování přidávat k cibulce prohřát zeleninu. K orestované cibuli, přidáme na jemno pokrájenou mrkev, petržel, brambory, přihodíme hrášek, zamícháme a dáme do zapékací mísy. Omyjeme si brokolici, dáme vařit do osolené vody na 5 minut. Brokolici po 5 minutách vaření vyjmeme a dáme do misky se studenou vodou, aby si zachovala barvu. Po té dáme vykapat a přidáme ji do zapékací mísy. Směs zeleniny promícháme společně s jednou lžící Českého Ghíčka. Pokud nemáte zapékací mísu s víkem, přikryjte ji alobalem, ať se zelenina nevysuší. Pečeme do změknutí zeleniny na 180°C. Ke konci si rozkvrdláme vajíčka s prolisovaným česnekem a mandlovým mlékem a směs zalijeme, promícháme, pečeme 5 minut už odklopené.

2016-01-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI