Ingredience: | |||||
středně velké cukety, nakrájené na silnější kolečka | 2 ks | střední brambory, nakrájené na tenká kolečka | cca 8 ks | sůl | dle chuti |
čerstvě mletý citronový pepř | dle chuti | česnek | 1 stroužek | čerstvý tymián | dle chuti |
vejce | 1 ks | Feta | cca 100 - 130 g | strouhaný sýr Pecorino | cca 30 g |
olivový olej | dle potřeby | máslo | kousek | zakysaná smetana | 200 ml |
smetana na vaření | 200 ml |
Tenhle recept je hodně jednoduchý, jen zabere trošku víc času díky delšímu pečení v troubě. Inspiraci jsem nabrala v mé oblíbené kuchařce Coolinářka, jen jsem si ho malinko upravila. Jídlo může fungovat jako vegetariánský hlavní chod nebo jako příloha k dobrému grilovanému steaku apod.
Nejprve si nakrájíme oloupané brambory a cuketu na kolečka. Cuketu si dozlatova opečeme na trošce olivového oleje na nepřilnavé pánvi, odsajeme z ní přebytečný tuk a dáme stranou. Troubu předehřejeme na 190°C.
Zapékací misky vytřeme troškou másla. Do misek střídavě pokládáme cuketu a plátky brambor. Celé dobře osolíme a opepříme. V misce smícháme obě smetany, prolisovaný česnek a strouhané pecorino. Směs dobře dochutíme pepřem i solí. Touto směsí zalijeme brambory a posypeme snítky tymiánu. Dáme zapékat na cca půl hodinku.
Jakmile se bude zdát jídlo téměř hotové, rozdrobíme na povrch feta sýr a dáme do trouby zapéct na pět minut pod gril. Ihned podáváme.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI