Zapečené brambory s květákem, polníčkem, zeleninou a Ghíčkem zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebybrambory5 kskvěták250 g
bílá ředkev1 ksbanánová šalotka2 ksčerstvá bazalka4 listy
bílá cibule1 ksčesnek1 stroužekpolníček hrst
mandlové mléko Provamel250 mlhimalájská sůl dle chuti
České Ghíčko Bio dle potřeby, brambory 5 ks, květák 250 g, bílá ředkev 1 ks, banánová šalotka 2 ks, čerstvá bazalka 4 listy, bílá cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, polníček hrst, mandlové mléko Provamel 250 ml, himalájská sůl dle chuti

Příprava

Vychutnejte si vynikající chuť zapečené zeleniny s Českým Ghíčkem v bio kvalitě.

Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na plátky. Dno zapékací mísy vyskládáme plátky brambor, osolíme. Rozebereme si květák a uvaříme do měkka. Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, zalijeme mandlovým mlékem a vaříme do změknutí. Když je ředkev měkká přidáme prolisovaný česnek, bazalku, krátce prohřejeme a přidáme polníček, který už nevaříme, rozmixujeme společně s uvařeným květákem, v případě potřeby dosolíme. Touto směsí polijeme brambory a dáme zapéct. Pokud nemáte zapékací mísu s poklicí, překryjte alobalem. Pečeme na 200°C 45 minut. Ke konci pečení jsem na 5 minut nechala zrůžovět povrch.

2016-02-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI