Ingredience: | |||||
brambory | 1 a půl kg | mrkev | 300 g | velká cibule | 2 ks |
mražený listový špenát | 200 g | žampiony | cca 100 g | uzené tofu (Sunfood) | 1 balení |
olivový/řepkový olej | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
petrželka | dle chuti | uzená paprika | dle chuti | lahůdkové droždí | dle chuti |
sušený česnek | dle chuti | černá sůl | dle chuti |
Občas i zdánlivě obyčejné brambory umí zazářit. Takže až nebudete mít čas nebo chuť na dlouhé vyvařování nebo se vám v lednici bude válet zbytek šťouchaných brambor, vzpomeňte si na tuhle rychlovku, kde navíc můžete přimíchat kde co. Podávám je vždy ještě s čerstvou zeleninou nebo salátkem. Ošizené naopak fungují jako skvělá příloha.
Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme do měkka.
Jednu cibuli si nakrájíme na drobno, druhou na půlměsíčky.
Mrkev nakrájíme na tenká kolečka nebo (pokud máme větší mrkev)půl kolečka.
Na pánvi rozpálíme olej a restujeme tofu nakrájené na nudličky. To jsem dochutila ještě špetkou uzené papriky, černé soli a lahůdkového droždí.
Tofu si dáme na stranu a cibuli s mrkví restujeme do měkka - ke konci přidáme na plátky nakrájené žampiony a listový špenát - až se rozmrazí, máme hotovo. Osolíme a opepříme, dochutíme sušeným česnekem, popř. přidáme bylinky - třeba petrželku.
Uvařené brambory rozšťoucháme a zamícháme do nich směs s mrkví a špenát. Nakonec opatrně zapracujeme i tofu. Celou směs můžeme ještě dokořenit dle chuti.
Celou směs přendáme do zapékací mísy vytřené olejem a pečeme asi půl hodiny na 200 stupňů.
Brambory podáváme ideálně ještě s čerstvou zeleninou nebo salátkem.
Můžete použít i bílé tofu, které nakrájejte a naložte v černé soli a bylinkách.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI