Zapečené filé s lilkem, rajčaty a feta sýrem zpět

Ingredience:
rybí filé (treska)8 kostekmalý lilek1 ksrajčt2 ks
sýr feta120 gčesnek1 stroužeksmetana ke šlehání150 ml
olivový olej dle potřebycitronová šťáva dle chutibazalka dle chuti
oregano dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
rybí filé (treska) 8 kostek, malý lilek 1 ks, rajčt 2 ks, sýr feta 120 g, česnek 1 stroužek, smetana ke šlehání 150 ml, olivový olej dle potřeby, citronová šťáva dle chuti, bazalka dle chuti, oregano dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Pokud jde o mě, tak nejlepší způsob, jak upravit rybu je sůl, bylinky a citrónová šťáva. Ale někdy už je to trochu nuda a chce to změnu.

Pekáč nebo zapékací misku vymažeme olivovým olejem a vyskládáme do ní zmrzlé kostky rybího filé. Osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Dáme do vyhřáté trouby, abychom se zbavili přebytečné vody. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Mezitím si nachystáme marinádu a to tak, že do misky dáme 4 lžíce olivového oleje, nasekané bylinky a prolisovaný česnek. Vše dobře promícháme a vypocená kolečka lilku v této marinádě "vykoupeme". Z pekáčku, kde nám povolilo filé, slijeme přebytečnou vodu a naskládáme kolečka lilku a na to kolečka rajčat. Vše vrátíme do trouby a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Když začne zelenina zlátnout, můžeme ještě slít vodu (pokud je jí stále hodně) a nakonec posypeme rozdrobeným feta sýrem a zalijeme osolenou smetanou. Na závěr už jen krátce zapneme funkci grilu nebo horký vzduch, aby se vytvořila kůrka. Podáváme s vařeným bramborem nebo kaší.

2016-05-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI