Zapečené hovězí se zeleninou a rýží zpět

Ingredience:
hovězí ořech400 gbílá cibule2 ksmrkev1 ks
očištěná a vydlabaná máslová dýně80 ghlávková kapusta3 - 4 listypetržel1 ks
řapíkatý celer60 gvoda dle potřebysůl dle chuti
řepkový olej na zakápnutírýže basmati dle potřeby
hovězí ořech 400 g, bílá cibule 2 ks, mrkev 1 ks, očištěná a vydlabaná máslová dýně 80 g, hlávková kapusta 3 - 4 listy, petržel 1 ks, řapíkatý celer 60 g, voda dle potřeby, sůl dle chuti, řepkový olej na zakápnutí, rýže basmati dle potřeby

Příprava

Zapékání miluji, člověk má volné ruce a může se věnovat přípravě dezertíků, úklidu a nebo také příjemnému nic nedělání. Tento čas jsme využili k úklidu a prohlížení knížek. Tato směs u našeho malého strávníčka těžce bodovala a rozhodně se k ní budeme vracet. Kapusta dala celé směsi velmi příjemný nádech a při obědě se ozývalo spokojené pomlaskávání s komentářem "MŃAM".

Cibuli očistíme, pokrájíme, dáme do zapékací mísy. K cibuli přidáme na kostky pokrájené maso, očištěnou nakrájenou mrkev, petržel, celer, máslovou dýni, zalijeme vodou, osolíme, zamícháme, přiklopíme. Masovou směs se zeleninou vložíme do trouby a pečeme na 200°C do změknutí masa a zeleniny. Když je zelenina a maso měkčí, přidáme na proužky nakrájenou hlávkovou kapustu a pár kapek oleje a pečeme do požadovaného změknutí.
Můžeme servírovat kousky, případně maso vybrat a směs zeleniny rozmixovat v hladkou omáčku, podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila basmati rýži.

2016-06-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI