Zapečené jáhlové noky s brokolicí, lososem a ricottou zpět

Ingredience:
jáhlové těsto Nominal1 baleníbrokolice1 kslosos150 g
ricotta125 gvejce1 kshimalájská růžová sůl špetka
jáhlové těsto Nominal 1 balení, brokolice 1 ks, losos 150 g, ricotta 125 g, vejce 1 ks, himalájská růžová sůl špetka

Příprava

Pravidelně jsem odebírala balení zajíců v krabici z webu zajicivkrabici.cz, teď mám pár měsíců pauzu a je na čase sdělávat všechny věci, co se mi nahromadily. I když u nás už několik let polotovary nemají šanci, tak se v těch zajících kolikrát objeví zajímavá věc, za kterou je člověk časem i rád a hodí se. Poslední dobou jsem měla děsnou chuť na noky, tak jsem sáhla po balení Jáhlového těsta od Nominalu a vznikla tahle mňamina.

Brokolici omyjeme, okrájíme košťály, natrháme na drobné hlavičky a dáme jí do jemně osolené vody vařit na cca 5 minut 
Z odpočatého jáhlového těsta si vyválíme hada, kterého nakrájíme na špalíčky a dáme je do druhého hrnce s jemně osolenou vodou vařit přibližně na 5-7 minut.
Teď přijde řada na lososa, kterého si nakrájíme na drobné kousíčky. Ricottu si v menší misce smícháme s vejcem a připravíme si tak zálivku.
Jakmile jsou noky uvařené, scedíme je a vrátíme zpátky do hrnce. Jakmile je uvařená brokolice, scedíme jí a přidáme k nokům do hrnce, přidáme tam i nakrájeného lososa. Vše společně pořádně zamícháme, nasypeme do zapékací mísy a dáme péct na 200°C přibližně na 7 minut. Po uplynulých 7 minutách směs zalijeme ricottou s vejcem a dáme dopéct do zlatova ještě 15-20 minut.
Dobrou chuť!

2016-05-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI