Zapečené kernotto s uzeným masem a kadeřávkem zpět

Ingredience:
špaldové kroupy250 glibové uzené maso100 govčí sýr (typ feta nebo libovolný čerstvý)100 g
zeleninový vývarcca 750 mlnatrhaný kadeřávekcca 100 g (2 velké hrsti)máslo na vymazání pekáčků1 lžíce
vejce2 ksplnotučné mlékocca 100 mlsůl dle chuti
pepř dle chutimajoránka dle chuti
špaldové kroupy 250 g, libové uzené maso 100 g, ovčí sýr (typ feta nebo libovolný čerstvý) 100 g, zeleninový vývar cca 750 ml, natrhaný kadeřávek cca 100 g (2 velké hrsti), máslo na vymazání pekáčků 1 lžíce, vejce 2 ks, plnotučné mléko cca 100 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, majoránka dle chuti

Příprava

Velikonoce klepou na dveře, a co bych to byla za foodblogerku, kdybych vám nenabídla nějakou novou velikonoční inspiraci. Tentokrát mám pro vás netradiční recept, který ale přímo dýchá jarem a českým venkovem. Nutný zelený prvek zde zastupuje kadeřávek, který u nás ještě přeci není tolik používaný, ale rozhodně vám radím zařadit ho do jídelníčku. Co se týká ovčího sýra, tak můžete použít třeba fetu, ale jestliže máte možnost obstarat čerstvý ovčí sýr, tak určitě neváhejte. Risotto z krup, tedy kernotto, mám já osobně moc ráda, protože nabízí novou a neotřelou variaci chutí. Tato zapečená varianta je opravdu vynikající a dobře poslouží i jako oběd do práce na druhý den.

Kroupy propláchneme studenou vodou a vaříme ve vývaru asi 40 minut na skus (ne úplně do měkka). Mezitím nakrájíme uzené maso a ovčí sýr na kostky. Ve větší míse smícháme lehce zchladlé kroupy s uzeným masem, sýrem a kadeřávkem, lehce osolíme (zohledňujeme, jak je slaný sýr), opepříme a okořeníme majoránkou. Troubu předehřejme na 180°C. Jednoporcové zapékací misky vymažeme máslem a směs s kroupami do nich rovnoměrně rozdělíme. V misce rozšleháme vejce spolu s mlékem a vaječnou směs přelijeme přes kroupy v pekáčku. Kernotto zapečeme v troubě cca 15 - 20 minut Jídlo servírujeme rovnou z pekáčků.

2018-04-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI