Ingredience: | |||||
špaldové kroupy | 250 g | libové uzené maso | 100 g | ovčí sýr (typ feta nebo libovolný čerstvý) | 100 g |
zeleninový vývar | cca 750 ml | natrhaný kadeřávek | cca 100 g (2 velké hrsti) | máslo na vymazání pekáčků | 1 lžíce |
vejce | 2 ks | plnotučné mléko | cca 100 ml | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | majoránka | dle chuti |
Velikonoce klepou na dveře, a co bych to byla za foodblogerku, kdybych vám nenabídla nějakou novou velikonoční inspiraci. Tentokrát mám pro vás netradiční recept, který ale přímo dýchá jarem a českým venkovem. Nutný zelený prvek zde zastupuje kadeřávek, který u nás ještě přeci není tolik používaný, ale rozhodně vám radím zařadit ho do jídelníčku. Co se týká ovčího sýra, tak můžete použít třeba fetu, ale jestliže máte možnost obstarat čerstvý ovčí sýr, tak určitě neváhejte. Risotto z krup, tedy kernotto, mám já osobně moc ráda, protože nabízí novou a neotřelou variaci chutí. Tato zapečená varianta je opravdu vynikající a dobře poslouží i jako oběd do práce na druhý den.
Kroupy propláchneme studenou vodou a vaříme ve vývaru asi 40 minut na skus (ne úplně do měkka). Mezitím nakrájíme uzené maso a ovčí sýr na kostky. Ve větší míse smícháme lehce zchladlé kroupy s uzeným masem, sýrem a kadeřávkem, lehce osolíme (zohledňujeme, jak je slaný sýr), opepříme a okořeníme majoránkou. Troubu předehřejme na 180°C. Jednoporcové zapékací misky vymažeme máslem a směs s kroupami do nich rovnoměrně rozdělíme. V misce rozšleháme vejce spolu s mlékem a vaječnou směs přelijeme přes kroupy v pekáčku. Kernotto zapečeme v troubě cca 15 - 20 minut Jídlo servírujeme rovnou z pekáčků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI