Ingredience: | |||||
České Ghíčko Bio | 1/2 lžíce | krůtí prsní řízky | 250 g | mrkev | 2 - 3 ks |
petržel | 1 ks | celer | 30 g | pórek | 30 g |
hraška na zahušťování | 1 lžíce | voda | dle potřeby | nové koření | 2 kuličky |
bobkový list | 2 ks | sůl | dle chuti | rýže basmati | dle potřeby |
petrželová nať | na ozdobení |
Dnes se mi nechtělo vymýšlet nic složitého. Navíc už bylo zapotřebí konečně umýt okna a lehce poklidit. Vsadila jsem tedy na rychlovku v podobě zapečené zeleninky s masem. Veškeré ingredience jsem rychle pokrájela, přidala, co bylo třeba, přiklopila a dala péct. A mohli jsme se pustit do úklidu, měla jsem skvělého asistenta, který mi pomáhal s úklidem. Několik oken bylo umyto a můj malý pomocník se rozhodl vyluxovat pokojík, takže jsme změnili činnost. Úklid jsme zakončili obědem a před spánkem četbou oblíbené knihy, tedy spíše prohlížením s neustálým komentářem knihy Jaro od Susanne Bernerové. Úžasná to kniha pro malé čtenáře. Ale teď zpět k receptu.
Snadno a rychle. Krůtí masíčko pokrájíme na kostky, vložíme do zapékací misky, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu - mrkev, kořenovou petržel, celer, pórek, přidáme 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy. Podlijeme vodou a přidáme 1 polévkovou lžíci hrašky, kterou rozkvrdláme ve vodě a nalijeme do připravované směsi, 1/2 lžíce Ghí, přiklopíme a pečeme 180°C do změknutí zeleniny. Podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila rýži basmati. Před servírováním ozdobíme petrželovou natí.
Přeji dobrou chuť
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI