Ingredience: | |||||
těstoviny (Panzani torti) | 250 g | květák | 12 hlávky | tuňák ve vlastní šťávě | 160 g |
tvrdý sýr (gouda) | 100 g | smetana ke šlehání | 150 ml | muškátový oříšek | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Tenhle recept je mou první vlaštovkou v rámci kampaně #MalýSvátek. Malý svátek je jeden den v týdnu, který si užijete společně s rodinou, dáte si nějaké jednoduché a přitom lahodné jídlo a vychutnáte si ho u jednoho stolu. Když se řekne dobré a rychlé jídlo, je dost možné, že mezi prvními vás napadnou těstoviny. A to je naprosto správně – s Malým svátkem totiž přichází oblíbená značka Panzani, díky které se teď můžete těšit na velkou vlnu těstovinových receptů u mě na blogu.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu (já jsem zvolila tyto malé vrtulky torti, které se vaří 7 – 8 minut). Vařit zároveň dejte i květák, a pokud si s odhadováním času troufáte a nemáte problém pak uvařený květák z hrnce vybírat, můžete udělat i oboje v jednom zároveň, neboť doba vaření obojího je přibližně stejná. Uvařené těstoviny slijte a propláchněte studenou vodou. Květák vyberte a společně se smetanou rozmixujte na hladké pyré. Osolte a ochuťte ho muškátovým oříškem dle chuti (počítejte ale s tím, že budete přidávat ještě i slaný sýr a tuňáka, proto to s množstvím soli nepřežeňte).
Nalijte pyré do těstovin, přisypejte i nahrubo nastrouhaný sýr a tuňáka (přebytečnou vodu z plechovky slijte) a dobře promíchejte. V případě potřeby můžete ještě dosolit.
Dejte do vymazané zapékací formy a pečte na 180°C do zlatova – v mojí troubě to trvá přibližně půl hodinky.
Dětská specifika:
Vytvořeno ve spolupráci s Panzani.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI