Ingredience: | |||||
těstoviny (Panzani farfalle) | 200 g | tvaroh | 1 vanička (250g) | vejce | 2 ks |
středně velká jablka | 2 ks | cukr či jiné sladidlo | dle chuti | ořechy a rozinky | dle chuti |
skořice, případně vanilka | špetka |
Toto je můj poslední recept do série #MalýSvátek, kterou jsem dělala pro těstoviny Panzani. Bylo to krásné období, které jste i krásně přijali, těstoviny jste hodně vařili a taky chválili. A tak jsem si řekla, že celý tenhle sladký čas ukončím taky sladce, a zvolila jsem tedy na závěr jeden sladký recept.
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu a poté propláchněte studenou vodou. Smíchejte s tvarohem, vejci, nahrubo nastrouhanými jablky, ořechy a rozinkami. Ochuťte cukrem (není ho potřeba moc, neboť jablka jsou sladká, takže pokud nemáte zhýčkané chutě, obejdete se bez něj i úplně) a dolaďte troškou skořice. Dobře promíchejte.
Přesuňte do poctivě vymazaného pekáčku a pečte na 180°C přibližně půl hodiny, nebo dle zkušeností s vlastní troubou, ale zkrátka dozlatova. Podávat můžete jako hlavní jídlo, ale i jako netradiční dezert.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI