Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | větší žampiony | 6 ks | velké rajče | 1 ks |
cherry rajčátka - žlutá | 3 ks | čerstvá bazalka | 4 - 5 listů | malá cibule | 1 ks |
česnek | 1 stroužek | Šmakoun s provensálským kořením | 50 g | světlá quinoa | 20 g |
himalájská sůl | dle chuti |
Nelekejte se barvy žampionů, nebyly spálené. Jen tím, že jsem je měla pár dní v lednici, mi pěkně zaškodily při pečení a takto se mi vybarvily. No pro mě ponaučení, že je lepší vařit hned z čerstvých surovin.
Zvažovala jsem, zda recept dát či ne, ale když jsem ochutnala, tak se musím o tu dobrotu podělit. Úžasný předkrm či bezmasí hlavní chod, výživný na bílkoviny a velmi chutný.
Než se pustíme do samotné přípravy, dáme si vařit quinou, kterou důkladně propláchneme, případně necháme namočenou ve vodě.
Následně přecedíme, dáme novou vodu a vaříme přibližně 20 minut.
Využijeme volného času, quinoa se vaří a my si připravíme žampiony na plnění a část náplně.
Žampiony očistíme, vylomíme nožičky, které pokrájíme najemno, přidáme k nim najemno nastrouhaného Šmakouna s provensálským kořením. Rozehřejeme si pánev, na kterou dáme lžíci Ghíčka, směs Šmakouna a nožiček, krátce prohřejeme. Necháme stranou, připravíme si směs na plnění. Pokrájíme omytá rajčata na malé kousky, cibulku a česnek posekáme najemno, případně dáme rozmixovat do nástavce k tyčovému mixéru. Pokrájená rajčata dáme do misky, přidáme ostatní ingredience - směs cibule a česneku, směs šmakouna a nožiček, uvařenou quinou, osolíme, přidáme natrhanou bazalku. Celou směs důkladně zamícháme a pomocí lžičky kloboučky naplníme.
Před plněním kloboučky zevnitř lehce osolíme.
Připravené naplněné žampiony, klademe na plech s pečícím papírem, pokapeme Ghíčkem a dáme na 20 minut zapéct. Já jsem zapékala společně s bramborami, které jsem omyla, nakrájela, nasolila, posypala tymiánem a polila Ghíčkem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI