Zapečené žampióny s quinou, rajčaty, cibulí, česnekem, bazalkou a Šmakounem s Provensálským kořením s pečenými bramborami a Ghí zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebyvětší žampiony6 ksvelké rajče1 ks
cherry rajčátka - žlutá3 ksčerstvá bazalka4 - 5 listůmalá cibule1 ks
česnek1 stroužekŠmakoun s provensálským kořením50 gsvětlá quinoa20 g
himalájská sůl dle chuti
České Ghíčko dle potřeby, větší žampiony 6 ks, velké rajče 1 ks, cherry rajčátka - žlutá 3 ks, čerstvá bazalka 4 - 5 listů, malá cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, Šmakoun s provensálským kořením 50 g, světlá quinoa 20 g, himalájská sůl dle chuti

Příprava

Nelekejte se barvy žampionů, nebyly spálené. Jen tím, že jsem je měla pár dní v lednici, mi pěkně zaškodily při pečení a takto se mi vybarvily. No pro mě ponaučení, že je lepší vařit hned z čerstvých surovin.
Zvažovala jsem, zda recept dát či ne, ale když jsem ochutnala, tak se musím o tu dobrotu podělit. Úžasný předkrm či bezmasí hlavní chod, výživný na bílkoviny a velmi chutný.

Než se pustíme do samotné přípravy, dáme si vařit quinou, kterou důkladně propláchneme, případně necháme namočenou ve vodě. 
Následně přecedíme, dáme novou vodu a vaříme přibližně 20 minut.
Využijeme volného času, quinoa se vaří a my si připravíme žampiony na plnění a část náplně.
Žampiony očistíme, vylomíme nožičky, které pokrájíme najemno, přidáme k nim najemno nastrouhaného Šmakouna s provensálským kořením. Rozehřejeme si pánev, na kterou dáme lžíci Ghíčka, směs Šmakouna a nožiček, krátce prohřejeme. Necháme stranou, připravíme si směs na plnění. Pokrájíme omytá rajčata na malé kousky, cibulku a česnek posekáme najemno, případně dáme rozmixovat do nástavce k tyčovému mixéru. Pokrájená rajčata dáme do misky, přidáme ostatní ingredience - směs cibule a česneku, směs šmakouna a nožiček, uvařenou quinou, osolíme, přidáme natrhanou bazalku. Celou směs důkladně zamícháme a pomocí lžičky kloboučky naplníme.
Před plněním kloboučky zevnitř lehce osolíme.

Připravené naplněné žampiony, klademe na plech s pečícím papírem, pokapeme Ghíčkem a dáme na 20 minut zapéct. Já jsem zapékala společně s bramborami, které jsem omyla, nakrájela, nasolila, posypala tymiánem a polila Ghíčkem.

2016-08-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI