Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | králičí stehna | 2 ks | česnek | 2 stroužky |
cibule | 2 ks | mrkev | 2 ks | brambory | dle potřeby |
sůl | dle chuti | voda | dle potřeby | ||
Špenát: | |||||
špnát | 350 g | česnek | dle chuti | vejce | 2 - 3 ks |
mandlové mléko | dle chuti | sůl | dle chuti | menší cibule | 2 ks |
Tatínkovi ani malému nesmí chybět ke králíčkoví špenát a co by matka pro své chlapy neudělala že? Hlavně když chutná a sklízí se prázdné talíře.
Králičí stehna opláchneme, vložíme do zapékací mísy, osolíme a potřeme česnekem, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev a podlijeme vodou. Pečeme přiklopené na 180°C. V případě potřeby podlijeme vodou.
Mezitím si připravíme špenát. Na Ghí si orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme povolený špenát, povaříme, rozmixujeme, přidáme rozkvrdlaná vejce, dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme a dle chuti zjemníme mandlovým mlékem.
Když je maso měkké potřeme Ghíčkem, necháme již odklopené a necháme ještě upéct kůrčičku.
Po upečení maso vyjmeme a cibuli s mrkví rozmixujeme, můžeme použít jako přeliv přes brambory.
Vše podáváme společně s uvařeným bramborem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI