Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | brambory | 3 - 4 ks | uzený Šmakoun | 100 g |
malý květák | 1 ks | mrkev | 3 ks | velká cibule | 1 ks |
sůl | dle potřeby | petrželová nať | dle chuti |
Dostala jsem chuť na zapečenou zeleninu, zároveň jsem však neměla chuť na maso, ale nádech něčeho uzeného by se hodil, hlavně pro našeho tatínka, který maso hledá téměř všude. Řekla jsem si, že vyzkouším uzeného Šmakouna. Barevného květáku mám stále dostatek, tak se šlo experimentovat, musím říct, že jsem nadšená a určitě jsme neměli uzeného Šmakouna naposledy.
Rychlý snadný oběd, při kterém si stihnete poklidit, dítku přečíst knížku nebo jen tak zrelaxovat.
Rozebereme si květák na růžičky a uvaříme v páře. Já připravuji na pařáčku, lze využít i parní hrnec či uvařit ve vodě. Jelikož jsem měla velkou zásobu barevných květáků, zužitkovala jsem jejich část i zde. Na výslednou chuť to nemá žádný vlit, jedná se pouze o barevnost, které můžeme využít pro svoji pestrost barev v připravovaných pokrmech.
Než se nám květák uvaří, připravíme si ostatní zeleninu.
Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostičky, stejně tak mrkev a cibuli. Já využila velkou mísu pro přípravu, kde jsem vše smíchala dohromady, přidala uvařený květák, osolila, přidala najemno nastrouhaného uzeného Šmakouna a vše společně zamíchala. Vytřela jsem si zapékací mističky Ghíčkem, naplnila a dala do studené trouby. Troubu jsem pustila na 200°C, pekla jsem přibližně 30 minut pod alobalem. Když byla zelenina měkká, přidala jsem do každé mističky rozkvrdlané, osolené vajíčko, které jsem ještě zapekla 10 minut.
Před servírováním jsem ozdobila petrželovou natí.
Přeji dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI