Ingredience: | |||||
bulgur | 250 g | květák | 1 ks | vejce | 6 ks |
mléko | 2 dcl | pórek | 1/2 ks | kapie | 1 ks |
muškátový ořech | 1 ks | sůl | dle chuti | olej | dle potřeby |
Bacily si u nás přeskakují sem a tam, a tam a zpět a začíná to být nekonečný příběh, jediná naděje, ke které se upínám- je jaro. Momentálně si usmysleli, že nejlíp jim bude v mém těle. A tak jsem hledala něco, čím zaplním žaludky svým chlapcům, ale zároveň nebudu muset trávit moc času v kuchyni. A zapékané věci jsou pro tyhle situace ideální řešení, navíc bulgur jsem měla v lednici už uvařený a jen čekal na zpracování. Vedle něj se krčil už skoro týden květák a tak vznikla tato kombinace, která je překvapivě chutná.
Bulgur si několikrát propláchneme vodou a uvaříme v dvojnásobku vody asi 15 minut. Necháme odstát pod poklicí. Květák si nakrájíme na menší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka cca 10 minut. Na pánvi si na oleji orestujeme na drobno nakrájený pórek s kapií. Směs smícháme s bulgurem a navrstvíme do zapékací misky. Vejce si rozmícháme s mlékem a solí, cca půlkou zalijeme bulgur. Na něj navrstvíme uvařený květák, nastrouháme na něj muškátový ořech a zalijeme zbytkem vajec.
Pečeme při 180 stupních asi 30 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI