Ingredience: | |||||
České Ghíčko | 2 lžíc | MAHÁ koření | 1 a 1/2 lžičky | koření baby gril | dle chuti |
quinoa světlá | 30 g | quinoa červená | 30 g | menší květák | 1 ks |
mrkev | 3 ks | česnek | 2 - 3 stroužky | šalotka | 3 ks |
bílá cibule | 1 ks | mořská sůl | dle chuti | bazalka | na ozdobu |
Quinou jsme si zamilovali a nejlépe když se spojí dva druhy dohromady. V lednici zůstalo něco málo zeleniny, ale květáček jsem si šetřila právě na tuto dobrotu, chtěla jsem vyzkoušet Mahá koření a musím říct, že mě velmi překvapilo a určitě se k němu budu ráda vracet.
Očistíme, pokrájíme mrkev, květák rozeberem na růžičky a společně uvaříme v páře. Mezitím si pokrájíme cibule, orestujeme je na Ghí a během restování přidáme Mahá koření, které se tak otevře a je výraznější, lepé tak vynikne jeho chuť. Ke konci restování přidáme na jemno pokrájený česnek a krátce prohřejeme. Quinou propláchneme a dáme vařit. Po uvaření dáme quinou do zapékací mísy, přidáme orestovanou cibulku s Mahá kořením a česnekem zeleninu uvařenou v páře, přisypeme baby gril koření, dosolíme a vše společně promícháme. Přiklopíme a dáme do rozehřáté trouby na 200°C, pečeme přibližně 30 minut bez odklopení.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI