Zapečený květák s mrkví, cibulkou a quinou dvou barev a MAHÁ kořením zpět

Ingredience:
České Ghíčko2 lžícMAHÁ koření1 a 1/2 lžičkykoření baby gril dle chuti
quinoa světlá30 gquinoa červená30 gmenší květák1 ks
mrkev3 ksčesnek2 - 3 stroužkyšalotka3 ks
bílá cibule1 ksmořská sůl dle chutibazalka na ozdobu
České Ghíčko 2 lžíc, MAHÁ koření 1 a 1/2 lžičky, koření baby gril dle chuti, quinoa světlá 30 g, quinoa červená 30 g, menší květák 1 ks, mrkev 3 ks, česnek 2 - 3 stroužky, šalotka 3 ks, bílá cibule 1 ks, mořská sůl dle chuti, bazalka na ozdobu

Příprava

Quinou jsme si zamilovali a nejlépe když se spojí dva druhy dohromady. V lednici zůstalo něco málo zeleniny, ale květáček jsem si šetřila právě na tuto dobrotu, chtěla jsem vyzkoušet Mahá koření a musím říct, že mě velmi překvapilo a určitě se k němu budu ráda vracet.

Očistíme, pokrájíme mrkev, květák rozeberem na růžičky a společně uvaříme v páře. Mezitím si pokrájíme cibule, orestujeme je na Ghí a během restování přidáme Mahá koření, které se tak otevře a je výraznější, lepé tak vynikne jeho chuť. Ke konci restování přidáme na jemno pokrájený česnek a krátce prohřejeme. Quinou propláchneme a dáme vařit. Po uvaření dáme quinou do zapékací mísy, přidáme orestovanou cibulku s Mahá kořením a česnekem zeleninu uvařenou v páře, přisypeme baby gril koření, dosolíme a vše společně promícháme. Přiklopíme a dáme do rozehřáté trouby na 200°C, pečeme přibližně 30 minut bez odklopení.

2016-02-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI