Zapečený květák s quinoou, cibulkou, pórkem, mrkví, petrželí, Mahá kořením a vajíčky zpět

Ingredience:
malý květák1 kssvětlá quinoa30 gčervená quinoa30 g
bílá cibule1 ksšalotka1 ksmenší pórek1/4 ks
větší mrkev1 kspetržel1/2 ksMahá koření1 lžička
vajíčka2 - 3 kssůl dle chutibazalka na ozdobení
malý květák 1 ks, světlá quinoa 30 g, červená quinoa 30 g, bílá cibule 1 ks, šalotka 1 ks, menší pórek 1/4 ks, větší mrkev 1 ks, petržel 1/2 ks, Mahá koření 1 lžička, vajíčka 2 - 3 ks, sůl dle chuti, bazalka na ozdobení

Příprava

Už jsem několikrát psala, že zapečená zelenina u nás prostě frčí a kombinací je neomezené množství. Květák v kombinaci s quinoou nám moc zachutnal a hlavně když potřebujete po obědě pracovat na zahradě je to příjemné a lehké jídlo.

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, mrkev očistíme a rozkrájíme na kostičky, stejně tak petržel, vše uvaříme v páře, nevaříme úplně do měkka, myslíme na to, že budeme zeleninu ještě zapékat. Mezitím si orestujeme na Českém Ghíčku pokrájené cibule společně s mahá kořením a uvaříme quinou, kterou propláchneme a vaříme ve dvojnásobném množství vody.

Quinou po uvaření necháme v cedníku okapat a přidáme do zapékací mísy s ostatní zeleninou, osolíme, přiklopíme a pečeme, nakonec přidáme rozkvrdlaná osolená vajíčka a krátce zapečeme bez přiklopení.

2016-04-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI