Ingredience: | |||||
šmakoun | 200 g | brambory | 200 g | zelenina (jakou máte rádi) | 200 g |
mozzarella | 1 ks | máslo | na vymazání formy | sůl | špetka |
oblíbené koření | dle chuti |
Inspirujte se tímto receptem a zapečte si šmakouna s bramborami a zeleninou. Komu hned na poprvé šmakoun nechutnal, zkuste tento recept a uvidíte, že si ho zamilujete.
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky. Též i zeleninu. "Šmakouna" nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninou. Osolíme a dochutíme kořením. Zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme vrstvou brambor. Na to vrstvu směsi a zase brambor. Vše střídáme. Brambory by měly být jako poslední.
Přikryjeme poklicí a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 45 - 50 minut.
Nakrájíme mozzarellu na plátky.
Po uvedené době zapékací mísu obkryjeme, na povrch poklademe plátky mozzarelly a ještě 5 minut zapečeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI