Zapékaný květák zpět

Ingredience:
květák600 gpapriková klobása2 nožičkyvejce6 ks
niva200 gplátky goudy200 gtuk na vymazání
chilli dle chutipepř špetkasůl dle chuti
květák 600 g, papriková klobása 2 nožičky, vejce 6 ks, niva 200 g, plátky goudy 200 g, tuk na vymazání, chilli dle chuti, pepř špetka, sůl dle chuti

Příprava

Podzim je tady a máme chuť na poctivé jídla. Poslední dobou toho nebylo málo: koleno, kachnička, žebírka... Tak jsem se rozhodla, že i když v této zimě toužíme po teplé večeři, přece se budu snažit propašovat více zeleniny. 

Mám ráda zapečené jídla, protože i nejjednodušší suroviny dostanou šmrnc zapečené se sýrem.

Nejprve květák omyjeme, rozebereme na růžičky a namixujeme na drobné kousky. Můžeme taky nastrouhat, pracovat s mixérem je pro mně ale příjemně jednoduché. Vymažeme pekáč tukem, použila jsem domácí kachní sádlo, jinak se hodí i máslo nebo olivový olej. Můžeme začít vrstvit. První vrstva je polovina nastrouhaného květáku, pak následuje na drobné kostičky nasekaná niva (100 g) a jedna nožička klobásy nakrájená na kolečka. Rozšleháme tři vajíčka, osolíme, opepříme, přidáme trochu chilli a zalijeme první vrstvu. Ukončíme plátky goudy (100 g). Druhá vrstva bude stejná. Pečeme v troubě na 170 stupních zhruba 30 minut.

2015-07-28 Hlavní chody

Poznámka

Uvedené suroviny jsou na 4 porce do zapékací mísy cca 20 x 30 cm.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI