Ingredience: | |||||
květák | 600 g | papriková klobása | 2 nožičky | vejce | 6 ks |
niva | 200 g | plátky goudy | 200 g | tuk | na vymazání |
chilli | dle chuti | pepř | špetka | sůl | dle chuti |
Mám ráda zapečené jídla, protože i nejjednodušší suroviny dostanou šmrnc zapečené se sýrem.
Nejprve květák omyjeme, rozebereme na růžičky a namixujeme na drobné kousky. Můžeme taky nastrouhat, pracovat s mixérem je pro mně ale příjemně jednoduché. Vymažeme pekáč tukem, použila jsem domácí kachní sádlo, jinak se hodí i máslo nebo olivový olej. Můžeme začít vrstvit. První vrstva je polovina nastrouhaného květáku, pak následuje na drobné kostičky nasekaná niva (100 g) a jedna nožička klobásy nakrájená na kolečka. Rozšleháme tři vajíčka, osolíme, opepříme, přidáme trochu chilli a zalijeme první vrstvu. Ukončíme plátky goudy (100 g). Druhá vrstva bude stejná. Pečeme v troubě na 170 stupních zhruba 30 minut.
Uvedené suroviny jsou na 4 porce do zapékací mísy cca 20 x 30 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI