Ingredience: | |||||
hovězí steak ze svíčkové (vysoké asi 4 cm) | 2 ks | olivový olej | trochu | steakový pepř | špetka |
mořská hrubozrnná sůl | špetka | alobal | dle potřeby |
Každý se ho bojí, a přitom je to tak snadné! Předpokladem úspěchu jsou přesné hodinky a dodržení postupu.
Steaky omyjeme a důkladně osušíme papírovými utěrkami. Pak maso potřeme olivovým olejem ze všech stran a opepříme steakovým pepřem - NESOLÍME !!!
Rozehřejeme troubu na 220°C.
Rozpálíme silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem (na sucho).
Vložíme maso a opékáme z obou stran (z každé 3 minuty).
Pak bifteky vyjmeme a zabalíme každý zvlášť do alobalu. Necháme 10 minut odpočinout. Po této době maso rozbalíme, z obou stran osolíme, znovu zabalíme a dáme do trouby na 3 - 4 minuty. Po této době vyndáme, rozbalíme a servírujeme.
Dobré rady:
- Tento způsob zajistí středně propečený steak. Pokud rádi krvavý uberte minutu. Pokud propečenější, minutu přidejte.
- Vyndejte maso z lednice dříve, tak aby před opékáním mělo pokojovou teplotu. Mějte ho přikryté, aby neoschlo.
- Potřít olejem jen maso, ne pánev.
- Rozpálit pánev opravdu hodně - šťáva se uzavře v masu a nevyteče.
- Steak otočit na pánvi jen jednou.
Jako přílohu nám nejraději keňské fazolky s anglickou slaninou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI